ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Eylül 2013 Cuma 20:54

PKK'lıların yakalanma görüntüleri yayınlandı!

PKKlıların yakalanma görüntüleri yayınlandı!

Bingöl Valiliği, tünel kazarak firar eden 17 tutuklu ve hükümlünün yakalandığı operasyon görüntülerini basına dağıttı.


Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nden firar eden PKK'lı mahkumlar, düzenlenen geniş çaplı operasyonla yakalandı. 18 PKK'lı mahkumun yakalanması için Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin iş birliğinde yürütülen operasyonlar sabah saatlerine kadar sürdü.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

ORMANLIK VADİDE KISTIRDILAR

Çalışmalarını kırsal alanda yoğunlaştıran ekipler, Bingöl'ün Ortaçanak köyünde bulunan ormanlık vadide mahkumların izine rastladı. Mahkumlara ait kıyafetler bulan ekipler, bölgeyi insansız hava aracı (İHA) ile taramaya başladı. Bölgeyi ablukaya alan güvenlik güçleri, PKK'lı mahkumları ormanlık vadide kıstırdı.

ASKERLERE TAŞ ATTILAR

Kaçan firari PKK'lılar bölgede bulunduktan sonra kendilerine yaklaşık 2 saat boyuncu teslim olmaları yönünde anonslar yapıldı. Ancak firari PKK'lılar teslim olmayacaklarını belirterek, askerlere taş atarak karşılık verip, direndi. Ancak timler, düzenledikleri operasyonla silahsız olan 17 firariyi yakaladı.

PKK'lıların yakalanmaları anları da jandarma ekipleri tarafından kameralarla kayıt altına alındığı öğrenildi.

KAÇAN PKK'LI YAKALANDI

Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nden tünel kazarak firar eden ve daha sonra yakalanan terör örgütü PKK'lı 17 kişi çıkarıldığı mahkemece aynı cezaevine gönderildi.

Sanık sıfatıyla savcılık sorgularının ardından mahkeme sevk edilen 17 mahkum susma hakkını kullandı. Mahkeme PKK’lıları, firar etme ve örgüt üyeliği suçundan tekrar tutuklayarak cezaevine gönderdi.

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER