ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Eylül 2013 Perşembe 16:10

PKK'lıların firarı tezgah mı?

PKKlıların firarı tezgah mı?

Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nden tünel kazarak kaçan PKK'lıların 24 saat geçmeden yakalanması akıllarda soru işaretleri bıraktı.


ÖKKEŞ KOSKA/ YAZETE.COM

Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nden 80 metrelik tünel kazarak firar eden 18 PKK'lıdan 17'si 24 saat geçmeden Bingöl'ün 15 kilometre kuzeyindeki Ortaçanak bölgesinde Karacehennem Ormanları'nda yakalandı.

Çatal ve kaşıklarla kimseyi uyandırmadan aylarca 80 metrelik tünel kazan ve firar etmeyi başaran PKK'lılar Güneydoğu'nun dağlık coğrafyasında 24 saat geçmeden kıskıvrak yakalandı. Karacehennem dağlarında PKK'lı kalmadı mı, örgüt hükümete çekilmeye ilşkin tehditler savururken yalan mı söylüyordu. Firar ve sonrası halkın gazını almak için tezgahlanmış bir oyun mu?


VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...


OLAY PKK'YI SUSTURMA, HALKI İNANDIRMA KURGUSU MU?

PKK'nın çekilme tartışmaları sürerken bu olayın gerçekleşmesi akıllara örgütün Türkiye tarafında etkinliğinin azaldığını getiriyor. Firar eden PKK'lılar plan yaptıkları sırada örgüte mesaj göndermeyi de ihmal etmemiş, İçişleri Bakanı Muammer Güler, cezaevinden kaçanların içeriden ve dışardan yardım aldıklarını, araçla sevk edildiklerini kıyafetlerini değiştirdiklerini söyledi. Bütün bunlar mahkumların kaçtıktan sonra yakalnmaması için hazırlanmış. Ancak bütün bunlara ve coğrafyanın yapısına rağmen firar eden PKK'lıların 24 saat geçmeden Karacehennem ormanları yani dağlık ve karışık bir bölgede yakalanması hem PKK'yı susturacak hem de örgütün Türkiye'den çekildiğine inanmayan yorumcu, gazeteci ve vatandaşları ikna edeek.

BÖLGE BOMBALANDI

Bingöl’de cezaevinden firar eden 18 PKK’lının yakalanması için yapılan operasyonlarda merkeze bağlı Göltepesi ve İçpınar köyleri kırsalı kobra tipi helikopterle bombalandığı iddia edildi.

BAYDEMİR VE DEMİRTAŞ ALAY KONUSU YAPMIŞTI

18 PKK'lının Bingöl Cezaevi'nden 80 metre tünel kazarak firar etmesi ile ilgili BDP'li Selehattin Demirtaş ve Osman Baydemir alaycı yorumlar yaptı.

Baydemir: ''Aşk olsun... 8 KM uzunluk 2 metre çaplı yağmur direnaj tünelimizi kimse görmedi! 80 mt'lik tünele ilgiye ooooo !!! Bir kez daha aşk olsun!!!''

Selehattin Demirtaş, "Acaba ayakkabılarıyla mı girdiler tünele?" yorumunda bulundu.

https://twitter.com/OkkesKoska

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER