ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Eylül 2013 Perşembe 14:41

18 firari PKK'lı yakalandı

18 firari PKKlı yakalandı

Yakalanan 18 firari PKK'lının cezaevinden nasıl kaçtıklarına ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı.


Cezaevinden kaçan 18 PKK'lı Bingöl merkez Ortaçanak kırsalında yakalandı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Bingöl M Tipi Cezaevi'nden kaçan 18 terörist Bingöl kırsalında güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonla yakalandığını bildirdi.

BAKAN GÜLER'DEN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Muammer Güler konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada, "18 kişinin takipleri hemen başlatıldı. Dün gece firarilerin bulundukları alan tespit edildi. 18 PKK'lı ele geçirildi. Jnadarmayı bu başarılı opersyondan ötürü kutluyorum. Cezaevinden kaçış ile ilgili gerekli araştırmalar yapılacak. Geceyarısından itibaren arkadaşlarım bana bilgi verdi. Sabahleyin bulunacaklarını biliyorduk. Güvenlikle ilgili zafiyetler hakkında atraştırmalar yapılıyor. İnceleme sonucunda ihmali olanlarla ilgili soruşturma yapılacak. Firar edenler silahsız yakalandı. Kaçan firarinin yakalanması da an meselesi." dedi.

KAÇAN PKK'LILARIN İSİMLERİ

Bingöl M Tipi Cezaevi'nden firar eden 18 PKK'lıların isimleri: Baran Günana (Kars), Selami Kızıl (Mardin), Diren Yaşa (Diyarbakır), Veli Taşkıran (Diyarbakır), Şeref Gülen (Diyarbakır), Ahmet Oyunlu (Diyarbakır), Ramazan Benice (Diyarbakır), Rıdvan İpek (Diyarbakır), Ali Nergis (Diyarbakır), Devrim Kavak (Batman), Diyar Kaydu (Diyarbakır), Ekrem Taş (Bingöl), Hüseyin Barsak (Siirt), İbrahim Engin (Diyarbakır), Emrah Ubiç (Kars), Cemil Doster (Diyarbakır), Osman Kılıç (Bingöl), Ozan Alpkaya (Mardin).

İKI KOĞUŞU BiRBiRiNE "TAVANDAN" BAĞLAMIŞLAR

Yakalanan 18 firari PKK'lının cezaevinden nasıl kaçtıklarına ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı.

Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nden dün firar eden ve bugün yakalanan 4'ü hükümlü 14'ü tutuklu 18 PKK'lının iki ayrı koğuşta kaldıkları, bu koğuşlar arasında bağlantıyı sağlamak için tavandan delik açtıkları öğrenildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Bingöl M Tipi Cezaevi'ndeki firarın sabah yapılan sayımın ardından ortaya çıkmasıyla birlikte tünel fark edildi. Tünelin ne zaman kazılmaya başlandığı bilirkişi incelemesinin ardından ortaya çıkacak. Ancak uzmanlar, tünelin kazma işleminin bir yıllık bir iş olmadığı, daha eskiden kazılmaya başlandığı üzerinde duruyor. Firarilerin, tünelden çıkan hafriyatı da lavabo ve tuvalette suyla yok etmeye çalıştığı tahmin ediliyor.

Son bir yılda cezaevi kanalizasyonun 2 kere tıkandığı ve Bingöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü vidanjörüyle açıldığı ifade edildi.

Birinci kattaki beşinci koğuşta kalan 10, ikinci kattaki altıncı koğuşta ise 8 kişi kalıyordu. Firariler, iki koğuş arasında bağlantıyı sağlamak için tavandan açtıkları delikten geçip tünel kazma işine katılıyordu. Yetkililere görünmeden yaklaşık 50 metrelik tüneli tamamlamayı başaran firariler, cezaevi çevresindeki tel örgünün dibinden dışarıya açılan tünelin ucundan dışarı çıktı.

Gece karanlıktan faydalanan firariler, güvenlik güçlerine görünmeden tel örgünün yanından geçen sulama kanalı kenarına ve mahalle arasında çamurlu elbiselerini çıkarıp kayıplara karıştı.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER