ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Haziran 2013 Cuma 19:36

Erdoğan: "Türkiye'de bu ameliyatı yapamazlar!"

Erdoğan: "Türkiyede bu ameliyatı yapamazlar!"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İl Başkanları toplantısında yaptığı konuşmada uluslararası medyanın kasıtlı Gezi Parkı yayınlarına tepki gösterdi...


İl Başkanları toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı olayları konusunda Avrupa medyasını eleştirdi. Uluslararası medyanın olayları kışkırtmaya çalıştığını belirten Erdoğan, "Biz medyaya karşı şerbetliyiz, Türkiye'de bu ameliyatı yapamazsınız" dedi. 

"ŞEHİRLER YAKILIP YIKILIRKEN TİYATRO SAHNELEDİLER"

Erdoğan, "Perdenin arkasında neler döndüğünü gösteren yok. Perdenin arkasında oynanan oyundan, kurulan tuzaktan bahseden hiç yok. İki haftadan fazla bir süredir İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer bazı şehirlerde sokaklara öfke pompalanırken, nefret pompalanırken, şehirler vandallar tarafından yakılıp yıkılırken, birileri sürekli 'cambaza bak' diyerek tiyatro sahnesinin önünü gösteriyor" dedi.

Erdoğan, şunları söyledi:

"BİZ MEDYAYA KARŞI ŞERBETLİYİZ, KARAVANA ATARSINIZ!"

"Ulusal medyaya şunu açık açık söylüyorum. Biz bu medyaya karşı şerbetliyiz. Bizim siyasi tarihimiz, böyle bir medyaya, bu anlayışa karşı mücadeleyle geçmiştir. Biz ömrümüzü böyle geçirdik. Bizi buradan vurmak isteyenler, geçmişte defalarca karavana attılar. Bugün de sadece karavana atarlar."

Erdoğan, uluslararası medyanın Gezi Parkı olaylarındaki yayınlarını da eleştirerek, "Onlar, AK Parti'nin bugünlere nasıl geldiğini, bu kampanyalarla nasıl mücadele ederek büyüdüğünü bilmiyor olabilir ama biz uluslararası bazı medya kuruluşlarının bu karalama kampanyalarına da asla eyvallah etmeyiz" değerlendirmesinde bulundu.

"TÜRKİYE'DE BU AMELİYATI YAPAMAYACAKSINIZ!"

Uluslararası medyaya seslenen Erdoğan, şunları söyledi:

"Onlar Türkiye'yi bilmiyor, Türkiyeyi tanımıyor olabilir, onlar AK Parti'nin bugünlere nasıl geldiğini, bu kampanyalarla nasıl mücadele ederek büyüdüğünü bilmiyor olabilir. Ama biz uluslararası bazı medya kuruluşlarının bu karalama kampanyalarına da asla eyvallah etmeyiz. Nasıl destek verdiklerini biliyoruz, kimlerin ne olduğunu biliyoruz, bunların hepsi iyot gibi açığa çıktılar. Türkiye artık bunların zannettiği gibi bir ülke değil. Türkiye, imajı, itibarı, gücü 3 tane yalan haberle sarsılacak bir ülke değil. Bu medya kuruluşları muz cumhuriyetlerine gidip yalan haberleriyle oralarda operasyon yapabilir ama benim ülkeme bu operasyonlar sökmez, benim ülkemde bu ameliyatları yapamazlar.''
 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER