ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Şubat 2014 Salı 12:12

21'inci yüzyılı Türkiye'siz şekillendirmek imkansız

21inci yüzyılı Türkiyesiz şekillendirmek imkansız

Başbakan Erdoğan, "20'nci yüzyılın tarihini, Osmanlı Devleti'ni, ya da Türkiye Cumhuriyeti'ni dışarda tutarak yazmak ne kadar imkansızsa 21'inci yüzyılın tarihini de Türkiye'siz şekillendirmek o kadar imkansız" dedi.


Alman Dış Politika Enstitüsünde "21. Yüzyılda Türkiye, Avrupa ve Dünya" temalı konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB üyelik sürecine ilişkin, "Esasen, dünyamızın son yıllarda şahit olduğu önemli hadiseler, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin önemini, Türkiye'nin AB üyesi olmasının hayatiyetini net bir şekilde ortaya koydu" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Küresel finans krizi, Arap uyanışı, Suriye ve Mısır meseleleri başta olmak üzere çok sayıda gelişme, aslında Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne değil, Avrupa Birliği'nin Türkiye’ye olan ihtiyacını hepimizin görmesini sağladı" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul merkezli operasyona ilişkin,"Kararlı ve dik duruşumuz sayesinde, özellikle de halkımızın desteğiyle, bu saldırıyı da etkisiz hale getirdik" dedi.

Erdoğan, "17 Aralık'ta Türkiye'de, ekonomiye, siyasi istikrara, demokratik kazanımlara yönelik yeni bir örgütlü saldırı yapılmak istendi" dedi.

Erdoğan, "İki ay sonra, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler, Türkiye için tarihi nitelikte bir dönüm noktası olacak" dedi.

"Tarih bize bunu yapma hakkını tanımıyor"

Erdoğan, Suriye konusunda da "Şu anda, Suriye içinde Yermuk'ta, bir şehrin topyekün cezalandırılmasını, bir şehrin bütünüyle açlık ve sefalete terkedilmiş olmasını hiç duymayabilirdik. Biz bunu yapmadık, yapamayız. Tarih, bize bunu yapma hakkı vermiyor" dedi.

Erdoğan, "Ortadoğu’da vicdanlar yaralandıkça, vicdanlardaki adalet duygusu zedelendikçe, bunun tüm dünyaya bedeli de ağır oluyor" şeklinde konuştu.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER