ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Şubat 2014 Salı 07:19

Başbakan Erdoğan progerie hastası Gamze'yle görüştü

Başbakan Erdoğan progerie hastası Gamzeyle görüştü

Başbakan Erdoğan, Almanya ve Hollanda'da faaliyetlerini sürdüren bazı STK temsilcileri ve progerie hastası Gamze Yağar ile görüştü.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ve Hollanda'da faaliyetlerini sürdüren bazı Türk sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri ve halk arasında yaşlılık hastalığı olarak bilinen progerie hastası Gamze Yağar'ı (14) kabul etti.

Başbakan Erdoğan'ın, Berlin Ritz Carton Otel'deki kabulleri yaklaşık 2,5 saat sürdü.

Almanya'da yaşayan Kayserili bir ailenin çocuğu olan Yağar, Başbakan Erdoğan'a kendi yaptığı resimlerinden oluşan 2014 yılı takvimini hediye etti.

Başbakan'a Türkiye'de kendisiyle aynı hastalığa sahip kişilerle buluşma isteğini ileten Yağar, Başbakan'dan bu konuda olumlu yanıt aldı.

Progerie, halk dilinde erken yaşlanma hastalığı olarak biliniyor. Dünyada, Gamze gibi progerie hastası olan 40 kişi daha bulunuyor. Bunlardan ikisi Türkiye'de yaşıyor.

TÜMSİAD Avrupa Genel Başkanı Cahit Kerenciler

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Avrupa Genel Başkanı Cahit Kerenciler, kabulün ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa'da faaliyet yürüten Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri olarak Başbakan Erdoğan ile görüşmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Kabulde, Başbakan Erdoğan'a özellikle Almanya’da yaşayan Türkler'in problemlerini aktarma fırsatı bulduklarını ifade eden Kerenciler, "Başbakanımız da Türkiye Cumhuriyeti devletinin vatandaşlarına sahip çıkarak sorunlarının çözülmesi bazında üzerine düşeni yapacağını ifade etti" dedi.

DİTİB Başkanı İzzet Er

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Başkanı İzzet Er de Başbakan Erdoğan'la görüşmelerinde beklentilerini dile getirdiğini ve Başbakan'ın birlik beraberlik içinde faaliyetlere devam edilmesinin Türkiye açısından çok yararlı olacağını ifade ettiğini söyledi.

Toplantının içeriğine ilişkin bilgi veren Er, "Sayın Başbakan aile birliğinin korunmasına, koruyucu aile sisteminin yaygınlaştırılmasına özellikle vurgu yaptı. Bu da toplumumuzda bilhassa gençlerin, annesiz babasız kalan gençlerin himayesi anlamında son derece önemliydi" diye konuştu.

Camilere yönelik saldırılar

Son zamanlarda camilere yapılan saldırılara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Er, "Buradaki Türk toplumu Alman toplumunun bir parçası artık. Sayın Merkel'in de dediği gibi İslamiyet, Alman toplumunun bir parçasıdır. O bakımdan bu tür şeyler hiçbir zaman için bu iki toplumun bir arada yaşamasını, barış içinde yaşamasını engellemeyecektir. Yolda zaman zaman çakıllar veya dikenler olabilecektir" ifadelerini kullandı.

İGMG Genel Sekreteri Oğuz Üçüncü

İslam Toplumu Milli Görüş (İGMG) Genel Sekreteri Oğuz Üçüncü ise Başbakan Erdoğan ve heyetinin sivil toplum temsilcilerini dinlediğini söyledi.

Ortak yapılabilecek çalışmalar ve ortak hassasiyetler noktasında bir mutabakat sağlandığını aktaran Üçüncü, "Özellikle devletimizin bizi teşvik edeceği konular, eğitim seviyemizdeki eksiklikler ve bunun giderilmesi noktasındaki alt yapı çalışmaları, sivil toplum dayanışmasının geliştirilmesi ve buradaki vatandaşlarımızın konumunun yükseltilmesi noktasındaki eksikliklerin giderilmesi açısından hem görüşlerimizi arz etme hem de Başbakanımızın desteğini alma imkanı bulduk" şeklinde konuştu.

Avrupa Türk İslam Birliği Kurucu Genel Başkanı Musa Serdar Çelebi, Başbakan Erdoğan’ın kendilerine burada yalnız olmadıkları, arkalarında Türkiye’nin bulunduğu mesajı verdiğini ve yarın Almanya Başkanı Merkel ile yapacağı görüşmede buradaki meselelerin çözümü konusunu gündeme getireceğini ifade ettiğini kaydetti.

Başbakan Erdoğan'ın ayrıca, son dönemde Türkiye'de yaşanan olaylara da değindiğini anlatan Çelebi, "Türkiye'deki kaosla alakalı üzerinde çok durmamakla birlikte, Türkiye'nin bunları aşacağına dair çok güzel şeyler söyledi ve vatandaşlarımız, buradaki insanımız rahatlamış oldu. Çünkü buradaki insanımız buraya yerleşmiş olsa da ruhu itibariyle Türkiye'dedir ve güçlü bir Türkiye'nin onların problemlerine ne kadar büyük ölçüde çözüm sağlayacağının bilincinde olarak bu güzel sözleri duymaktan mutlu oldular" ifadesini kullandı.

Vatandaşların ve STK temsilcilerinin Türkiye'nin ve Başbakan Erdoğan''ın arkasında yer aldığını açık yüreklilikle dile getirdiklerine işaret eden Çelebi, "Başbakanımızın dik duruşunun, sağlam iradesinin kendilerine güven verdiğini ve bunun devamı için ellerinden ne gelirse yapacaklarını ifade ettiler. 50 yıl sonra ilk defa burada yaşayan vatandaşlarımız burada oy kullanacaklar, Cumhurbaşkanlığı ve daha sonra parlamento seçimlerinde. Bu seçimlere yüksek katılımı Başbakan dile getirdi. 'Bunun üzerinde çalışın' dedi. Vatandaşlarımız da bu konuda elinden geleni yapacaklar,Güzel bir toplantı oldu” şeklinde konuştu.

Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Başkanı Süleyman Çelik de kabulde, Türkiye'deki istikrarın devamından yana olduklarını dile getirdiklerini ve Başbakan Erdoğan'a teşekkürlerini sunduklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın, buradaki sivil toplum örgütlerine verdiği önemi gördüklerini ifade eden Çelik, geniş katılımlı ve kapsamlı bir toplantı yapılmasından dolayı memnuniyet duyduklarını vurguladı. 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER