ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Şubat 2014 Cumartesi 16:18

Milletvekilinin emir alacağı merci millettir

Milletvekilinin emir alacağı merci millettir

Başbakan Erdoğan, Beyoğlu Belediyesi'nin tapu dağıtım töreninde konuştu.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul şehirlerin annesi bir şehirdir. İstanbul’a hizmet etmek ancak İstanbul’u bilmekle olur. Herkes İstanbul’a hizmetkar olamaz, bu bahtiyarlığa erişemez." dedi.

“50 yıldır süren bir bekleyişin bir sonu olacaktır. Tapularını bekleyenler tapularına kavuşuyor. Okmeydanı’ndaki kentsel dönüşümü sizlerin hayır duasıyla tamamlayacağız.” diyen Başbakan Erdoğan, “Sağlıksız yaşam ve görüntüden tamamen kurtarmış olacağız. Muhtarlarla, vatandaşlarla yapılan birebir görüşmeler sebebiyle teşekkür ediyorum. Okmeydanı’nda yaşayan vatandaşlarımız kentsel dönüşüme destek veriyor. Bu desteğin 30 Mart’ta sandığa yansıyacağından da hiç şüphe duymuyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında 17 Aralık operasyonuna değinen Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biz darbe dediğimizde birileri bunun ciddiyetini anlamıyor, ama tuzaklar ortaya çıktıkça meselenin ciddiyeti görülüyor. Biz yerlerde gizli kapaklı toplantılar yapılmış, tuzaklar kurulmuş ve 17 Aralık tarihinde düğmeye basılmış. Neymiş bu planlar? Hükümete yargı müdahalesi yapılacak, vekiller istifa ettirilecek. Kim hangi işlerle uğraşıyor? Bu kirlik planlar ortaya çıkıyor.”

“MİLLETVEKİLİNİN EMİR ALACAĞI MERCİ MİLLETTİR”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Milletin oyuyla AK Parti çatısı altında görev alanlar, meğer bir yerlerden gelen emir ve talimatla istifa ettirilmişler. Meğer AK Parti'ye de bazı tuzluklar sızmış" dedi.

Milletvekilinin emir alacağı yegane mercinin millet olduğunu belirten Erdoğan, çete reislerinden, faiz lobilerinden, vaiz lobilerinden talimat alanların, apaçık bir ihanet içinde olduklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz 11 yıldır ne diyoruz? Hükümetleri millet göreve getirir millet görevden alır. İşte bunlar türlü ayak oyunlarıyla, komplolarla, sabotajlarla, iftira ile hükümeti yıpratmak, partimizi yıpratmak, kendi arzularına, kendi keyiflerine göre hükümet ve parti kurmak istediler. Geçti o günler. Türkiye'de hükümetleri artık medya kuramaz medya yıkamaz, sermaye kuramaz, sermaye yıkamaz. İçerideki bazı iş adamları ile bazı iş veren örgütleri ile ittifak yaptılar. Türkiye'nin iş ortamını, yatırım ortamını karalamak istediler. Şifre ne? Şifre 'ananas'. Şifre ne? Şifre 'tesbih'. Kimlerin kimlerle iş tuttuğunu görüyor musunuz? Kimlerin kimlerle hareket ettiğini görüyor musunuz? Ananaslar geliyor gidiyor, tesbihler geliyor gidiyor. Maalesef benim 77 milyon vatandaşımın ekmeğine göz dikiliyor. Hiç endişeniz olmasın, bu defa yanlış adrese gittiler, sert kayaya çarptılar.” 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER