ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Şubat 2014 Salı 09:32

'Başbakanımızı seviyoruz'

Başbakanımızı seviyoruz

TÜMSİAD Avrupa Genel Başkanı Kerenciler: "Biz hepimiz Başbakanımızın arkasındayız arkadaş. Onu sevdiğimiz için. Allah yar ve yardımcısı olsun'


Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Avrupa Genel Başkanı Cahit Kerenciler, kabulün ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa'da faaliyet yürüten Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri olarak Başbakan Erdoğan ile görüşmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Kabulde, Başbakan Erdoğan'a özellikle Almanya'da yaşayan Türkler'in problemlerini aktarma fırsatı bulduklarını ifade eden Kerenciler, "Başbakanımız da Türkiye Cumhuriyeti devletinin vatandaşlarına sahip çıkarak sorunlarının çözülmesi bazında üzerine düşeni yapacağını ifade etti" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın yurt dışındaki Türkler'in problemlerini birinci elden dinlemesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Kerenciler, Avrupa TÜMSİAD olarak Başbakan Erdoğan'ı sevdiklerini söyledi.

"BAŞBAKANIMIZIN ARKASINDAYIZ ARKADAŞ"

Kerenciler, ''Biz hepimiz başbakanımızın arkasındayız arkadaş. Onu sevdiğimiz için. Allah yar ve yardımcısı olsun'' ifadesini kullandı.

Avrupa Türk İslam Birliği Kurucu Genel Başkanı Musa Serdar Çelebi, Başbakan Erdoğan'ın kendilerine burada yalnız olmadıkları, arkalarında Türkiye'nin bulunduğu mesajı verdiğini ve yarın Almanya Başkanı Merkel ile yapacağı görüşmede buradaki meselelerin çözümü konusunu gündeme getireceğini ifade ettiğini kaydetti.

"BAŞBAKAN, İNSANLARIMIZI RAHATLATMIŞ OLDU"

Başbakan Erdoğan'ın ayrıca, son dönemde Türkiye'de yaşanan olaylara da değindiğini anlatan Çelebi, "Türkiye'deki kaosla alakalı üzerinde çok durmamakla birlikte, Türkiye'nin bunları aşacağına dair çok güzel şeyler söyledi ve vatandaşlarımız, buradaki insanımız rahatlamış oldu. Çünkü buradaki insanımız buraya yerleşmiş olsa da ruhu itibariyle Türkiye'dedir ve güçlü bir Türkiye'nin onların problemlerine ne kadar büyük ölçüde çözüm sağlayacağının bilincinde olarak bu güzel sözleri duymaktan mutlu oldular" ifadesini kullandı.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER