ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Ekim 2013 Perşembe 09:40

PKK kendine özel ağ kuruyor

PKK kendine özel ağ kuruyor

İstihbarat birimleri çekilmeyi durduran PKK’nın “Network” olarak tanımlanan çok özel bir iletişim sistemi kurmaya çalıştığını tespit etti.


Çözüm sürecinin başından itibaren PKK’nın gerek Türkiye gerekse Kandil’deki faaliyetlerini izlemeye devam eden istihbarat birimleri, örgütün çok özel teknolojik iletişim sistemi kurmak için çaba sarf ettiğini belirledi.

MALi KAYNAK AYRILDI

Çözüm sürecinin kesilmesi halinde örgütün başlatacağı yeni süreçte kullanmayı tasarladığı, Network adı verilen yüksek teknolojili iletişim sistemiyle NPG olarak bilinen Halk Savunma Merkezi ve benzeri silahlı gruplara daha “güçlü” bir yapı kazandırılmasının amaçlandığı tespit edildi.

Network adı verilen sistemle söz konusu silahlı grupları iletişim açısından gücünü artırmanın yanı sıra şehir ve kırsal alandaki gruplar ile örgütün komuta kademesinin hızlı ve etkin bir şekilde haberleşmesinin amaçlandığı ortaya çıktı. Bu çerçevede, örgütün, askerin kullandığı yüksek teknolojiyle mücadeleyi hedeflediği belirlendi.

KIŞ ÜSLENMESI BAŞLADI

Milliyet'in haberine göre, Örgüt yönetimince bunun için önemli miktarda mali kaynak ayrıldığı, ayrıca, iletişim ekipmanlarının satın alınacağı tespit edildi. Örgütün yeni dönemde, teknik ve iletişim açığını kapatamaması halinde ise özellikle devletin askeri ve istihbari haberleşme alt yapı ve sistemleri ile internet ve uydu sistemlerine yönelik siber saldırı, hackleme, bağlantı hatları ile merkezlerine bombalı saldırılar gerçekleştirme planları yaptığı belirlendi.

Bunların yanısıra, güvenlik birimlerinin kullandığı sabit ve gezici iletişim sağlama merkezlerini tespite çalışan örgütün, uzman programcılar ve yazılımcılar kiralayarak hava ve kara iletişim ile haberleşme araç ve cihazlarına yönelik frenaks bozucu ve iletişim kesici yazılım ve donanımlar oluşturmaya çalıştığı belirlendi.

Bu arada, Türkiye’deki silahlı grupları sınırdışına çekmeyi durduran örgütün, militanlarına, “kış üslenmesi” yapılması talimatı verdiği tespit edildi. İstihbarat birimleri özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki silahlı grupların kış üslenmesi konumuna geçtiğini saptadı.

Bu kapsamda, sığınaklara temel yaşam malzemeleri, tıbbi malzeme, jeneratör, ekipman gibi lojistik malzeme yığınağı yapıldığı istihbarat birimlerince ortaya çıkarıldı.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER