ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Mayıs 2014 Çarşamba 12:58

UEFA şike davasını kaybetti!

UEFA şike davasını kaybetti!

UEFA tarafından şike yaptığı gerekçesiyle men edilen hakem Bruno Maric, sonrasında başlattığı hukuk mücadelesinin galibi oldu!


UEFA tarafından şike yaptığı gerekçesiyle men edilen hakem Bruno Maric, başlattığı hukuk mücadelesini kazandı.

2009 yılında oynanan Hırvatistan Kupası finalinde Dinamo Zagreb ve Hajduk Split'i karşı karşıya getiren maçta şike yaptığı iddia edilen hakem Bruno Maric, UEFA'ya karşı açtığı davayı kazandı.

Maric, finalde iki Hajduk Split oyuncusunu kırmızı kartla oyundan atmış ve penaltılar sonucunda kupayı kazanan taraf Dinamo Zagreb olmuştu.

Bu maçın ardından UEFA tarafından yapılan "oyuna hile karıştırdığı" yönündeki suçlamaları reddeden Maric, 2011 yılında açtığı 140 bin euroluk tazminat davasını kazandı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Hırvat hakem, mahkeme sonrası UEFA'yı 140 bin euro tazminata mahkum etti. Maric'in avukatı Vladimir Gredelj, "Davayı kazandık ancak talep ettiğimiz 1 milyon euro için mücadelemizi sürdüreceğiz. UEFA affedilmeyi haketmiyor. Alçaltıcı ve kibirli bir şekilde müvekkilimi kötü bir durumda bıraktılar" diye konuştu.

Bruno Maric ise "Birçok insan para umurumda değil, UEFA'nın özrü önemli dediğimde gülmüştü. Şimdi UEFA suçlu bulundu ve dokunulmaz olmadıklarını anladılar" dedi. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER