ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Mayıs 2014 Cumartesi 00:02

UEFA'dan Galatasaray'a şok ceza!

UEFAdan Galatasaraya şok ceza!

Galatasaray, UEFA'nın yaptığı incelemeler sonucunda, Finansal Fair Play kriterlerinin belirlediği sınırın 9,4 milyon Euro aşıldığını açıkladı ve UEFA'nın 200 bin euro ceza verdiğini duyurdu.


Galatasaray Sportif A.Ş.'nin, 16 Mayıs 2014 Cuma günü KAP’a yaptığı bildirinin ardından Sportif A.Ş. Genel Koordinatörü Faruk Işık kurum televizyonuna açıklamalarda bulundu.

"13 Mayıs’ta kredilerimizin yeniden yapılandırılması konusunda yaptığımız sunumda da basın mensuplarına belirttiğimiz üzere, UEFA konusunda yapılan spekülasyonlara en güzel yanıtı çok kısa bir sürede verebileceğimizin müjdesini vermiştik. O müjde bugüne rast geldi ve biraz önce Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığımız açıklama da UEFA’nın kararını açıklamış bulunuyoruz." diyen Işık, şu ifadeleri kullandı:

"Bu karar gereği 31.05.2013 tarihi itibari ile mali tablolarımızda 4.3 milyon € sadece bir limit aşımı başa baş kriterinde limit aşımı mevcuttu. UEFA’nın Mali Fair Play kriterlerinden bir tanesi şirketlerin kar etme zorunluluğu. Bizim 4.3 milyon €’luk limit aşımımızı, UEFA ile yaptığımız görüşmelerde biraz önce KAP’a yaptığımız açıklama çerçevesinde belirttiğimiz üzere, sadece 200.000 € ceza ödeyerek ve KAP’ta belirttiğimiz kriterlere uyarak, 2015 Mayıs sonuna kadar 2 yıllık bir muafiyet elde etmiş bulunuyoruz.

Bu bize neyi söylüyor? İnşallah bu hafta sonu gerçekleştireceğimiz maçı da kazandığımız takdirde biz hiçbir problemle karşılaşmadan Şampiyonlar Ligi’ne direk gideceğiz. Bunun da müjdesini bu hafta sonu maçımızdan sonra verebileceğiz ama öncesinde UEFA’dan gelen bu haberi taraftarlarımızla paylaşmak istedik.

Geçtiğimiz hafta da bazı basın kuruluşlarına yansıyan haberlerde bayağı büyük rakamlar görünmüştü. Şu anda UEFA’nın yaptığı açıklamada Avrupa’da ki diğer liglerdeki takımların aldığı cezalarda tabi ki belirtilmiş olacaktır. 200.000 € tabi büyük bir rakam değil kaldı ki bu Galatasaray’ın şu anda ödemesi gereken bir rakam da değil. UEFA’dan gelecek gelirlerden kesilmek üzere anlaşılmış bir rakamdır. Dolayısı ile Galatasaray olarak böyle bir anlaşmaya imza attığımızı duyuruyoruz ve Şampiyonlar Ligi’nde inşallah emin adımlarla ön elemelere katılmaksızın Avrupa Şampiyonasına gitmiş olacağız."
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER