ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Temmuz 2013 Pazar 04:07

"Mısır'da Firavun tekrar dirilmiştir..."

"Mısırda Firavun tekrar dirilmiştir..."

MHP Lideri Devlet Bahçeli'den çok sert Mısır açıklaması...


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mısır'da yaşanan darbe ile ilgili, ''Firavun tekrar dirilmiş, tekrar kollarını sıvamıştır." dedi.

Partisinin yerel seçimlerdeki aday tanıtım toplantısın yapmak için Çankırı'ya gelen Bahçeli, Mısır'da iç savaş görüntülerinin ortaya çıktığını belirerek, ''Firavun tekrar dirilmiş, tekrar kollarını sıvamıştır. Bize göre demokrasinin tüm kuralları işletilerek bu kadim medeniyetin istikrara kavuşması lazımdır. Bu çerçeve eşliğinde Mısır'da belirlenecek bir takvim ve çerçeve içerisinde en kısa sürede seçimler yapılmalı, demokratik gerçeklere riayet edilmelidir.'' şeklinde konuştu.

Askeri yönetimin ülke idaresini sivillere devretmesi gerektiğini söyleyen Bahçeli, ''İç kargaşanın yayılması ve kökleşmesi önlenmeli, bir kesim kazanırken diğerinin kaybetmesine yol açacak hiçbir adım atılmamalıdır. Mısır'daki demokrasi dışı müdahalenin kabul edilmesi, normal görülmesi, masum karşılanması mümkün değildir. Demokrasiden darbeye kayılması, seçimle göreve gelen bir şahsiyetin silah zoruyla indirilmesi ilkelliktir, insafsızlıktır, ve halk iradesine saygısızlıktır.'' dedi.

Lice olaylarına da değinen Bahçeli terör örgütünün devletin egemenlik hakkına karşı çıktığını belirterek, ''Eşkiyanın düz ovadaki elemanları, karakola karşı çıkmışlardır, bu düpedüz terör örgütünün isyan provasıdır.'' diye konuştu.

Bahçeli, konuşmasının ardından yerel seçimlerdeki adayı Hakkı Yalçın için destek istedi.




 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER