ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Temmuz 2013 Cumartesi 00:28

Mısır’da göstericinin vurulma anı kamerada

Mısırda göstericinin vurulma anı kamerada

Mısır'da halk darbeye direniyor... Bir gösterici asker kurşunu tarafından kafasından vuruldu.


Mısır’da askerlerin ateş açması sonucu öldüğü belirtilen göstericinin vurulma anı kameralara yansıdı. Görüntülerde dikenli teller arkasında duran askerlerin havaya ateş ettiği görülüyor. Ayrıca askerlere yakın barikatın önünde duran göstericinin vurulma anı ve yere düşmesi görüntülerde yer alıyor.

MISIR ORDUSUNDAN ‘ASKERLER GÖSTERİCİLERE ATEŞ ETMEDİ’ İDDİASI

Mısır ordusu sözcüsü, askerlerin Muhammed Mursi taraftarı göstericilere ateş etmediğini söyledi. Sözcü, askerlerin göz yaşartıcı gaz ve kuru sıkı mühimmat kullandığını iddia etti. Daha önce güvenlik güçleri, askerlerin göstericilere ateş etmesi sonucu 3 kişinin öldüğünü açıklamıştı.


MISIR'DAN CANLI YAYIN...


Bu arada göstericilerin sosyal medyadan paylaştığı fotoğraflarda askerlerin ateş etmesi sonucu öldüğü iddia edilen kişilerin fotoğrafları yer alıyor. Fotoğraflarda ayrıca bir grup göstericinin bir cesedi olay yerinden götürürken görülüyor.

GÖSTERİCİLER, MURSİ'NİN TUTULDUĞU ASKERİ BİNAYA YÜRÜYOR

Mısır'ın başkenti Kahire'de Müslüman Kardeşler taraftarı göstericilerin devrik lideri Muhammed Mursi'nin tutulduğu askeri binaya doğru yürüdüğü bildirildi. Bu arada askerin göstericilere ateş etmesi sonucu 3 göstericinin öldüğü belirtildi. Görgü tanıkları olayda yaralananlar da olduğunu aktarıyor. Göstericilerin ise binaya yaklaştığı gelen bilgiler arasında.

Öte yandan El Cezire televizyonu, yaralı göstericilerin görüntülerini yayınladı. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER