ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Aralık 2013 Pazartesi 12:34

PKK'nın dershane yorumu: Çocukları dershanelere göndermeyin

PKKnın dershane yorumu: Çocukları dershanelere göndermeyin

Terör örgütü PKK'nın yönetici kadrosu Fehman Hüseyin ve Cemil Bayık dershanelerle ilgili dikkat çekici açıklamalar yaptı.


PKK’nın üst düzey yöneticisi Fehman Hüseyin geçtiğimiz mart ayında yaptığı açıklamada, dershanelerde Kürt gençlerinin asimile edildiğini savunarak bölge halkını, “Çocukları buralara göndermeyin” diye tehdit etti.

PKK’­nın üst dü­zey yö­ne­ti­ci­si ve ör­gü­tün si­lah­lı güç­le­ri­nin ko­mu­ta­nı Dok­tor Ba­hoz Er­dal kod ad­lı Feh­man Hü­se­yin 14 Mart 2013’te Fı­rat Ha­ber Ajan­sı­’na ko­nuş­tu. Su­ri­ye­li olan Hü­se­yin, “Gü­len ders­ha­ne­le­rin­de Kürt ço­cuk­la­rı­nı dev­şi­ri­yor­lar. Kürt ço­cuk­la­rı­nı ta­rih­le­rin­den, kim­lik­le­rin­den ko­par­ma, Kürt­lü­ğü öl­dür­me gi­bi uzun va­de­li he­def­le­ri va­r” de­di. Bu açık­la­ma­da ai­le­le­re de ses­le­nen Hü­se­yin, “Bu yön­tem­le­re kar­şı du­yar­lı olun ço­cuk­la­rı­nı­za sa­hip çı­kın çağ­rı­sı­” yap­tı.

Hak­kâ­ri, Yük­se­ko­va, Şır­nak, Bat­man, Si­lo­pi ve Di­yar­ba­kı­r’­da ser­hıl­dan­la­rın ön­cü­lü­ğü­nün ya­pıl­dı­ğı­nı öne sü­rerek bu mer­kez­le­rin he­def­len­di­ği­ni savunan Hü­se­yin açık­la­ma­la­rın­da şu ifa­de­le­ri kul­lan­dı:

“Em­ni­yet, ya­tı­lı okul­lar, Gü­len Ce­ma­ati’­ne bağ­lı ders­ha­ne ve okul­lar­da Kürt genç­le­ri dü­şü­rü­lü­yor. Kürt top­lu­mu, ai­le­ler, si­vil top­lum ör­güt­le­ri du­yar­lı ol­ma­lı. Bu yön­tem­le­ri de­şif­re et­me­li. Ders­ha­ne­ler yo­luy­la Kürt genç­le­ri­ni asi­mi­le edi­yor­lar. Özel­lik­le Fet­hul­lah Gü­le­n’­in Kür­dis­ta­n’­da­ki ders­ha­ne­le­ri bu­nu amaç­lı­yor. Din ve iyi bir okul oku­ma adı al­tın­da Kürt in­sa­nı­nı ken­di top­lum­sal de­ğer­le­rin­den, Kürt­lük­le­rin­den ko­pa­rı­yor­lar. Ora­da in­san­la­rı­mı­zı po­lis ya­pı­yor, dev­let ada­mı ha­li­ne ge­ti­ri­yor ve ajan­laş­tı­rı­yor­lar. Ço­cuk­la­rı ken­di özün­den çı­ka­rıp, dev­şi­ri­yor­la­r ve böy­le­ce ken­di kar­şıt­la­rı ha­li­ne ge­ti­ri­li­yor­lar...

Kür­dis­ta­n’­da ağır­lık­ta genç­le­rin, özel­de genç ka­dın­la­rın dü­şü­rü­lüş­le­ri ve ajan­laş­tır­ma mer­kez­le­ri özel­de ders­ha­ne ve Fet­hul­lah Gü­le­n’­e bağ­lı mer­kez­ler­dir. Bir­çok in­san ço­cuk­la­rı­nı okul­la­ra gön­de­ri­yor ve ora­da iyi ders­ler ve­ril­di­ği­ni dü­şü­nü­yor ya da ço­cuk­la­rı­mız ora­ya gi­der­­se yol­dan çık­maz­lar diye dü­şü­nü­yor­lar. Ör­ne­ğin ba­zı ai­le­ler yok­sul ol­duk­la­rın­dan do­la­yı ço­cuk­la­rı­nı ora­ya gön­de­ri­yor­. Gü­len din ve İs­la­mi de­ğer­ler adı al­tın­da ha­re­ket edi­yor. Oy­sa ki Kür­dis­ta­n’­da uy­gu­la­dık­la­rı­nın İs­lam di­niyle hiç­bir ala­ka­sı yok.

Kür­dis­ta­n’­da­ki bir­çok ai­le çok faz­la ço­cuk dün­ya­ya ge­ti­ri­yor­lar ama bu ço­cuk­la­rı dev­le­te tes­lim edi­yor­lar. Bir ai­le ço­cu­ğu­nu oku­la, dev­le­te tes­lim edi­yor­sa, ya­tı­lı okul­la­ra gön­de­rip, asi­mi­las­yo­na ta­bi tu­tul­ma­sı­nı bek­le­yip, Fet­hul­lah­çı­la­rın ders­ha­ne­le­ri­ne gön­de­ri­yor­sa bu ku­zu­yu kur­da tes­lim et­mek olur. Genç­lik ku­rum­la­rı, ka­dın ha­re­ket­le­ri, di­ğer top­lum­sal ku­rum­lar top­lum içe­ri­sin­de bi­linç oluş­tu­rul­ma­lı, se­mi­ner­ler ve­ril­me­li ve bir du­yar­lı­lık ge­liş­ti­ril­me­li­dir... Kür­dis­ta­n’­da­ki her yurt­se­ver ço­cuk­la­rı­na sa­hip çık­ma­lı­. Ço­cuk­la­rı­nı dev­le­tin ku­rum­la­rı­na tes­lim et­me­me­li­. Bir Kürt ai­le­si na­sıl Türk eği­tim sis­te­mi­nin mü­dür­le­ri­ne, Fet­hul­lah­çı­la­rın ders­ha­ne­le­ri­ne ina­na­cak? On­lar, Kürt­le­r’i erit­me ama­cıy­la ya­pı­yor­lar. Hit­ler na­sıl Ya­hu­di ço­cuk­la­rı­na uy­gu­la­ma­da bu­lun­duy­sa şim­di de Fet­hul­la­h’­ın ve dev­le­tin po­lis okul­la­rı­nın yo­luy­la Kürt ço­cuk­la­rı­na böy­le yak­la­şı­yor­lar. Ai­le­ler, ço­cuk­la­rı­nı bu düş­man­lar kar­şı­sın­da ko­ru­ma­lı­.”

ONLARA TESLiM ETMEYiN

Devletin; okul, öğ­ret­men­ ve ders­ha­ne­le­riy­le en bü­yük soy­kı­rı­mı gerçekleştirdiğini savunan Hüseyin şöyle dedi: “Onun için Kürt genç­le­ri bu ko­nu­da du­yar­lı ol­ma­lı­dır­lar. Van, Şır­nak, Ur­fa ve Ame­d’­de bu şe­kil­de Kürt genç­le­rin­den ba­zı­la­rı­nı dü­şür­müş­ler­dir. Bel­ki o in­san­la­rın ço­ğu yurt­se­ver ai­le­ler­den ge­li­yor­lar ama ken­di ai­le­le­ri­nin ve hal­kı­nın düş­ma­nı ha­li­ne ge­ti­ri­li­yor­lar. So­nuç iti­ba­rıy­la bir Kürt gen­ci­ düş­ma­nın tu­za­ğı­na düş­müş­tür. O genç­le­ri bu kö­tü­lük­ler­den kur­tar­mak bi­zim gö­re­vi­miz­dir. Ço­cuk­la­rı­nı­zı on­la­ra tes­lim et­me­yin!”

‘ÖRGÜTÜ MARJiNALLEŞTiRME ÇABASI’

KCK’nın eski başkanı Murat Karayılan da bir açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Gençliğe üniversitelerde, mahallelerde sürekli polis baskısı var. Bu düşürme tuzaklarından, bu kendine bağlama oyunlarından kurtulup buraya gelene de gerçekten bravo. Bugün Kürt gençliği bunu yoğun bir biçimde gerçekleştiriyor. Yani derinleştirilmiş bir psikolojik savaş durumu var. AKP ile Fethullah cemaati biz böyle PKK’yı marjinalleştiririz diyorlar. Dini kullanacak, bu yöntemleri kullanacak, mal mülk işte birçok kişiye veriyor, satın alıyor diyelim, bazılarını öne çıkarıyor.

‘BARIŞ SÜRECiNE DE KARŞILAR’

PKK’­nın üst ya­pı­lan­ma­sı olan KCK’­nın eş­baş­ka­nı Ce­mil Ba­yık, 29 Ağus­tos 2013’te bir rö­por­ta­jın­da Gü­len Ce­ma­ati’­nin, İs­lam coğ­raf­ya­sın­da geç­miş­ten bu­gü­ne uza­nan bir mis­yo­nu­nun bu­lun­du­ğu­nu o kap­sam­da fa­ali­yet­le­ri­ni sür­dür­dü­ğü­nü ile­ri sür­dü.

“Tür­ki­ye­’de ilk ko­mü­nizm­le mü­ca­de­le der­ne­ği­ni ku­ran En­ver Ören ile Fet­hul­lah Gü­le­n’­dir. Bu der­nek­le­ri CI­A, Sov­yet­le­r’e ve Tür­ki­ye­’de so­la kar­şı ku­ru­yor­du. Sov­yet­ler ve sos­ya­lizm düş­man­lı­ğı ya­pıl­dı. Sov­yet­ler da­ğı­lın­ca ka­pi­ta­list mo­der­nist sis­tem ta­ra­fın­dan ye­ni bir stra­te­ji ge­liş­ti­ril­di: İk­ti­dar İs­la­m’­ı stra­te­ji­si. Bu, Fet­hul­lah Gü­len eliy­le ger­çek­leş­ti­ri­li­yor. Bu­gün ka­pi­ta­list mo­der­nist sis­tem, onun vu­ru­cu gü­cü NA­TO, Or­tado­ğu ve Or­tado­ğu­’nun et­ra­fın­da bu stra­te­ji­yi uy­gu­lu­yor. Bu­nun­la ken­di he­ge­mon­ya­sı­nı kur­mak is­ti­yor. De­rin dev­let NA­TO­’nun stra­te­ji­le­ri­ne gö­re şe­kil­le­ni­yor. Bu stra­te­ji­nin ide­olo­jik ön­cü­lü­ğü­nü de Fet­hul­lah Gü­len ör­güt­len­me­si ya­pı­yor. Ken­di­si­ni bir si­vil top­lum ör­gü­tü gi­bi gös­te­ri­yor. Bu bir al­dat­ma­dır. Ta­ma­men o stra­te­ji­nin ide­olo­jik ön­cü­lü­ğü­nü ya­pı­yor. Gü­len Ce­ma­ati ba­rış sü­re­ci­ne de kar­şı. Açık­ça kar­şı­sın­da du­ru­yor ve sa­bo­te et­me­ye ça­lı­şı­yor. Hat­ta hü­kü­me­te şu­nu söy­lü­yor: Ne­den PKK’y­le çö­zü­me otu­ru­yor­sun? Tas­fi­ye et­men ge­re­kir.”

Ba­yık, İMC te­le­viz­yo­nun­da 18 Ey­lül 2013’te ko­nuş­tu. Bu­ra­da­ki açık­la­ma­la­rın­da ce­ma­ati çö­züm sü­re­ci­ni sa­bo­te et­mek­le suç­la­dı. Ba­yık, ce­ma­atin çö­züm­den ya­na ol­ma­dı­ğı­nı ile­ri sü­re­rek bu ko­nu­da el­le­rin­de ba­zı bil­gi­le­rin bu­lun­du­ğu id­di­a et­ti. Ba­yık, Gü­le­n’­in PKK’­nın ezil­me­sin­den ya­na ol­du­ğu­nu söy­le­ye­rek şöy­le ko­nuş­tu:

“P­ra­tik­te de bi­zim kar­şı­laş­tı­ğı­mız ba­zı bel­ge­ler var. On­la­ra ya­kın ke­sim­le­rin açık­la­ma­la­rı, kö­şe ya­zı­la­rı var. PKK’­nın ezil­me­si­ni is­te­di­ği or­ta­dır. Eli­miz­de ba­zı bel­ge­ler var. Gü­len Ce­ma­ati’nin Kür­dis­ta­n’­da ha­re­ke­ti­mi­zi yö­ne­lik, de­mok­ra­tik si­ya­se­te yö­ne­lik top­lan­tı­la­rın­da alı­nan ka­rar­lar ve ger­çek­leş­tir­dik­le­ri pra­tik­ler var. Gö­zü­kü­yor ki ba­zı tu­tuk­la­ma­lar on­la­rın ira­de­sin­de ger­çek­le­şi­yor. Çö­züm is­te­yen bir güç tam da çö­züm dö­ne­min­de bu­nu sa­bo­te ede­cek tu­tum­la­ra gir­me­me­le­ri ge­re­ki­yor. Tam bu sı­ra­da tu­tuk­la­ma­lar ger­çek­le­şi­yor. Bi­ze kim kar­şı du­rur ve mü­ca­de­le eder­se, sa­vun­ma hak­kı­mı­zı kul­la­nı­rız. Bu ko­nu­da ay­rım yap­ma­ya­ca­ğız. Ce­ma­at’­le so­run­la­rın çö­zül­me­si için Öca­lan da Gü­le­n’­e me­saj gön­der­di.”

KCK DERSHANELERI HiZMETE GIRDi

Ders­ha­ne, etüt mer­ke­zi ve oku­ma sa­lon­la­rı­nın ka­pı­sı­na ki­lit vur­ma ça­lış­ma­la­rı tüm hız­la de­vam eder­ken te­rör ör­gü­tü PKK, Do­ğu ve Gü­ney­do­ğu­’da Eği­ti­me Des­tek Evi (EDEV) pro­je­si­ni yay­gın­laş­tı­rı­yor. Son bir yıl­da yak­la­şık 80 ev açan KCK, bu sa­ye­de ken­di eği­tim sis­te­mi­ni ve okul­la­rı­nı ku­ra­bil­mek için alt­ya­pı oluş­tu­ru­yor. EDE­V’­le­re ge­ti­ri­len genç­ler ör­güt sem­pa­ti­za­nı ha­li­ne ge­ti­ri­li­yor. Bu yol­la KCK’­ya mi­li­tan ka­zan­dı­ran bir sis­tem yü­rü­tü­lü­yor.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER