ÖNE ÇIKANLAR :
EĞİTİMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Kasım 2013 Cuma 13:47

Diyanet'ten dershane açıklaması

Diyanetten dershane açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, son günlerin en çok tartışılan dershanelerle ilgili birleştirici bir açıklamada bulundu.


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, dershaneler konusunda yaşanan tartışmalara değindi. Görmez, "Biz birbirimizin her gün yüzüne bakmak durumundayız. Birbirimize karşı bizi mahcup edecek her türlü dilden, her türlü üsluptan uzak durmaya davet edebilirim herkesi.” dedi.

Dini Yayınlar Kongresi'nde gazetecilerin sorularını cevaplayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, dershane tartışmalarıyla ilgili çağrıda bulundu.

Doğrudan bu konuya girmesinin uygun olmadığını ifade eden Görmez, “Sadece Diyanet İşleri Başkanı ve bu topraklarda yaşayan kardeşiniz olarak bir çağrıda bulunabilirim. Elbette bizim gelecek nesillerimizi, insan yetiştirme düzeneklerimizi, eğitim müfredatlarımızı tartışmamız, konuşmamız son derece önemlidir ve tabiidir. Ancak bunu yaparken herkesin kardeşlik ahlakı ve kardeşlik dokusu içinde kalarak, birbirini üzmeden birbirine itham etmeden doğru bir dil ve üslup kullanarak bu tartışmaları bu konuşmaları yapmamız çok önem arz ediyor. Allah bizi kardeş olarak ilan etmiştir. Biz birbirimizin her gün yüzüne bakmak durumundayız. Birbirimize karşı bizi mahcup edecek her türlü dilden her türlü üsluptan uzak durmaya davet edebilirim herkesi.” diye konuştu.

"Sizce dershanelerin kapatılması yanlış mı, doğru mu?" sorusuna Görmez, "Onu sizin takdirinize bırakıyorum artık" yanıtını verdi.
 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER