ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Mayıs 2014 Pazartesi 11:10

Okmeydanı abluka altına alındı

Okmeydanı abluka altına alındı

İstanbul Okmeydanı'na sabah saatlerinde gelen çok sayıda polis ekibi belirlenen adreslere operasyon düzenledi. Operasyonda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.


İstanbul Okmeydanı'na düzenlenen operasyonda aralarında kadınların da olduğu çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

Okmeydanı Cemevi'nin de bulunduğu Piyale Paşa Mahallesi'ne gelen polis helikopteri ile desteklenen özel harekat, terörle mücadele ve çevik kuvvet polisleri belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

Çelik yelekleri ve başlıkları ile operasyona katılan polis ekipleri daha önce de operasyon düzenlenen 4 katlı bir binanın girişindeki çelik kapıyı kıramayınca itfaiye merdiveniyle ulaştıkları üst katlardaki demir parmaklıkları keserek eve girdi.

Operasyonda aralarında kadınların da olduğu çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Operasyon düzenlen adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda kullanıma hazır molotofkokteyli ve havai fişek ile örgütsel doküman ele geçirildi. Bomba imha ekipleri molotofkokteylleri etkisiz hale getirirken, olay yeri inceleme ekipleri operasyon düzenlenen adreslerdeki çalışmaları sürdürüyor.

Okmeydanı’nda gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçirildi

Okmeydanı’nda sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildi. Sabah saatlerinde çevik kuvvet otobüsleriyle Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Polis ekipleri Okmeydanı’ndan ayrıldı

Okmeydanı’nda çevik kuvvet ve özel harekat polislerinin de katılımıyla yapılan terör operasyonu tamamlandı. Çok sayıda polis ekibi operasyon yapılan yerden ayrıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çevik kuvvet ve özel harekat ekiplerini de katılımıyla saat 05.30 sıralarında Okmeydanı’nda operasyon başlattı. Çevik kuvvet polisleri çevre güvenliği alırken operasyon timleri önceden belirlenen adreslere baskın yaptı. Polis helikopteri de bölgede uçuş yaparak operasyona destek verdi. Operasyonda çok sayıda akrep tipi zırhlı araç ve TOMA da görev aldı.

Operasyonda haklarında yakalama kararı bulunan çok sayıda kişi gözaltına alındı. Çok sayıda molotof bombası ve molotof bombası yapımında kullanılan malzeme ile örgütsel dokümanın ele geçirildiği ve sabahın erken saatlerinde başlayan operasyon saat 10 sıralarında tamamlandı. Görevlerini tamamlayan çok sayıda polis ekibi de bölgeden ayrıldı.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER