ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Ekim 2014 Cuma 10:39

MİT'in casusluk soruşturmasında 3. duruşma

MİTin casusluk soruşturmasında 3. duruşma

Milli İstihbarat Teşkilatına (MİT) ait tırların durdurulmasına ilişkin davanın üçüncü duruşması başladı.


Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve gizlilik kararı bulunan duruşmada, MİT'e ait tırların durdurulmasına yönelik "casusluk" soruşturması kapsamında haklarında müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan tutuksuz askeri personeller Ö.K, H.G, G.M, H.K, B.K, H.Ö, E.T, H.İ.K, A.Y, M.Ö, C.K, H.Ü. ve S.Y'nin yargılanmasına devam edildi.

SABAH SAATLERİNDE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Sabah saatlerinde Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erol Tekmen ve bazı askeri personel, avukatlarıyla adliyeye gelirken polis ekipleri gizlilik kararı bulunan duruşma salonu ve adliye binası önünde güvenlik önlemi aldı.

Davanın ikinci duruşmasında usulle ilgili konular görüşülmüş, avukatların davadaki gizlilik ve yayın yasağı kararlarının kaldırılmasına yönelik talepleri reddedilmiş ve mahkeme heyeti 48 sayfalık iddianamenin okunmasının ardından duruşmayı ertelemişti. Bugünkü duruşmada sanık ifadelerinin alınmaya başlanacağı öğrenildi.

MİZANSEN VE OPERASYONU

MİT'e ait tırların Adana'da durdurulması olayının casusluk faaliyeti çerçevesinde ve önceden kurgulanmış bir mizansenle gerçekleştirildiği belirtilen ve söz konusu "mizansen ve operasyonun" amacının Türkiye Cumhuriyeti devleti aleyhine casusluk faaliyeti olduğu ve devletin gizli sırlarının ortaya dökülmesinin amaçlandığının açıkça anlaşıldığı kaydedilen iddianamede, "İşlenen suç başlangıcından sonuna kadar Türkiye Cumhuriyeti Devleti, MİT ve Dışişleri aleyhine gerçekleştirilen, sonuçları itibariyle Suriye devleti lehine sonuçlar doğuran bir casusluk faaliyetidir" ifadesine yer veriliyor.

Şüpheliler hakkında "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme" (TCK madde 328/1) suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapis, "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla açıklama" (TCK 330/1) suçundan müebbet hapis cezası talep ediliyor.

İLGİLİ HABERLER

Mit tırlarını ihbar ettim çünkü...

Tır operasyonunda yüzbaşı tutuklandı

TIR'ları durduran albay görevden alındı

Tır Savcısı sınırını aştı

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER