ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Mart 2014 Çarşamba 10:02

Mit tırlarını ihbar ettim çünkü...

Mit tırlarını ihbar ettim çünkü...

Mit'e ait tırların durdurulması ile ilgili detaylar ortaya çıkıyor.


Hatay Kırıkhan, Adana-Ceyhan ve Adana İncirlik park alanında 1 Ocak’ta durdurulan MİT’e ait TIR’ların aranmasıyla ilgili ihbarın, Ankara’daki özel yetkili mahkemeden alınan istihbari (önleme) dinleme kararı uyarınca Ankara İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli J. Kd. Çvş. G.M. tarafından yapıldığı ortaya çıktı.

‘Vicdan meselesiydi’

Milliyet'in haberine göre, aramayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nin talimatı doğrultusunda, Adana Cumhuriyet Başsavcıvekilliği soruşturma başlattı. TIR’larda silah ve patlayıcı madde bulunduğu ihbarını Ankara İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli J. Kd. Çvş. G.M. tarafından yapıldığı tespit edildi.

G.M., 5 Şubat 2014’te verdiği ifadede şunları söyledi: “Dinlemelerde ‘kaçta buluşuyoruz, misafirler kaçta gelecek açık mı olsun kapalı mı olsun’ şeklindeki ifadelerden şüphelendim ve takibe geçtim. Komutanım H.G.’ye TIR’larda silah ve patlayıcı madde olabileceğini anlattım. H.G.’ye, ‘Silah ve patlayıcı madde varsa yarın bir gün bir şey olursa vicdani olarak bunun hesabını verebilecek misiniz?’ dedim. Bilahare vatandaş olarak ihbarda bulunmaya karar verdim.”

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER