ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Haziran 2013 Pazar 21:07

İstanbul Valisi'nden yeni açıklama

İstanbul Valisinden yeni açıklama

Taksim'de 19 gün sonra sakin bir gün yaşayan Gezi Parkı'yla ilgili Vali Hüseyin Avni Mutlu'dan yeni bir açıklama geldi.


İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Taksim'deki olaylarıyla ilgili açıklama yaptı. 2 polisin silahla yaralandığını söyleyen Vali Mutlu, provokatörlerin artık silah kullanma cüreti içine girdiklerini belirtti.

Taksim olaylarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu özellikle spekülasyonlara karşı uyardı ve 2 polisin silahla vurularak yaralandığı bilgisini verdi.

Mutlu açıklamasında şunları söyledi:

"Taksim ve çevresinde güvenlik önlemleri sürüyor, toplanmaya izin verilmeyecek. 2 emniyet görevlimiz bu olaylarda tabanca ile yaralandı. Provokatörler artık silah da kullanma cüreti gösterdiler. Polislerimizin tedavisi hastanede sürüyor. Sosyal Medya üzerinden yoğun ajitasyon yapılıyor. Taksim için yapılan çağrı huzuru bozmaya yöneliktir, halkımız itibar etmemeli. Zaman zaman göstericilere ilaçlı su sıkılıyor ancak TOMA'lardan sıkılan suda kimyasal madde yoktur. Olaylardaki taraftarların çarşı grubuyla ilgisi yoktur. Çarşı grubu bir taraftar grubudur. Bazı doktorlara gözaltı işlemi var, göstericilerle hareket ediyorlar. İstanbul dışından gelip olaylarda yer alan doktorlar dikkat çekici..."

"GEREKİRSE ORAYA DA GİRERİZ"

Divan Otel'e giren göstericiler hakkında da gerekli çalışmanın yapılabileceği bilgisini veren Mutlu, "Sırtını bazı yerlere dayayarak polisimizle çatışmayı sürdürmek isteyenleri biliyoruz. Hiç kimse ülkemizin turizmine hizmet eden bir takım mekanları ülkede gösterilere hizmet eden bir pozisyona sokamaz. Bu o kurumlar açısından da son derece sıkıntılıdır. Turizm açısından da son derece sıkıntılıdır. Göstericilerin bu tür mekanlara sığınarak hareket etmesi de dikkat çekicidir. Şu ana kadar bu mekanlara girmedik, gerekirse adli makanlarla görüşerek bunları da yapabiliriz. Fakat çok net olan bir şey vardır. Bir takım göstericiler sırtlarını bu mekanlara dayamak suretiyle kullanmaktadırlar" diye konuştu.  

BASIN MENSUPLARI GÖZALTINA ALINDI!

Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları takip etmek için meydana gelen bazı basın mensupları gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesinin sarı basın kartı olmaması olduğu ileri sürüldü.

Gezi Parkı eylemleri için Taksim'e gelmeye çalışan gruplara polis müdahale ediyor. Bu kapsamda, eylemleri görüntülemek isteyen gazeteciler de meyadana gelmeye çalışıyor. Güvenlik önlemi alan polis, bazı gazetecileri gözaltına aldı. Gerekçenin de sarı basın kartı olmaması olduğu ileri sürüldü.

Gözaltına alınan basın mensuplarının isimleri şöyle; Doğan Haber Ajansı’ndan (DHA) Uğurcan Emzikli, Aydınlık gazetesinden Arslan Şahan, İMC TV’den Okan Altınkara, Akşam gazetesinden Ferhat Uludağlar ve yabancı basından da bir kişi.

DHA’dan gözaltına alınan Uğurcan Emzikli kısa bir süre sonra serbest bırakıldı.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER