ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Haziran 2013 Pazar 21:01

Vali açıkladı: "Doktor değil suç makinesi"

Vali açıkladı: "Doktor değil suç makinesi"

İstanbul Valisi açıkladı: "Doktor önlüğü giymiş olup, sağlık yardımı yaptığı söylenen şahısların doktorlukla, sağlıkla hiçbir ilgileri yoktur."


İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, gösterilerde 3 doktorun yaralılara yardım ettiği için gözaltına alındığı iddialarıyla ilgili, "Doktor önlüğü giymiş olup, sağlık yardımı yaptığı söylenen şahısların doktorlukla, sağlıkla hiçbir ilgileri yoktur." dedi.

Kendilerinin doktor ve tıp öğrencisi olduklarını söyleyen 3 kişinin kimlik kontrollerinde doktor ya da öğrenci olduklarına dair bir belge bulunamadı.

Şişli Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen 3 kişiden Y. Ö.’nün “cinayet” suçundan sabıkalı ve askerlikle ilgili “izin tecavüzü suçundan” araması bulunduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınanlardan F. T.,’nin “Terör örgütüne üye olmak ve propaganda” suçundan kaydı bulundu. Yine kendisinin özel bir hastanede doktor olduğunu söyleyen A. R. K.’nin 7 ayrı hırsızlık suçundan poliste kaydı bulunduğu belirlendi. 

"DOKTORLUKLA HİÇBİR İLGİLERİ YOK"

İstanbul Valisi Mutlu, gösterilerde 3 doktorun gözaltına alındığı iddialarına dair, "Şahısların doktorlukla hiçbir ilgileri yoktur. Hatta birinin 7 ayrı hırsızlık suçu bulunmaktadır" dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, gösterilerde 3 doktorun yaralılara yardım ettiği için gözaltına alındığı iddialarıyla ilgili, "Doktor önlüğü giymiş olup, sağlık yardımı yaptığı söylenen şahısların doktorlukla sağlıkla hiçbir ilgileri yoktur. Hatta birinin 7 ayrı hırsızlık suçu bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

Vali Mutlu, twitter üzerinden paylaştığı mesajda, bugün gösterilerde 3 doktorun yaralılara müdahale ettiği için gözaltına alındığı haberlerinin, medyada geniş yer aldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Sağlık meslek kuruluşları da bu gözaltılar için temaslarda bulundu. Şimdi açıklıyorum. Doktor önlüğü giymiş olup, sağlık yardımı yaptığı söylenen şahısların doktorlukla, sağlıkla hiçbir ilgileri yoktur! Hatta bir tanesinin 7 ayrı hırsızlık suçu bulunmaktadır." 

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER