ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Haziran 2013 Pazar 05:14

Yeni Gezi Parkı yalanları ortaya çıktı!

Yeni Gezi Parkı yalanları ortaya çıktı!

Taksim'deki polis müdahalesinin ardından twitter'da yine yalan furyası ortalığı kasıp kavurdu.


Taksim'de akşam saatlerinde Gezi Parkı'na yapılan müdahale sırasında 1 kişi yaralanırken, göstericilerin arasına karışan provokatörler polisle çatışmaya başladı.

Hürhaber'de yer alan habere göre; Polis gaz bombası ve biber gazı ile provokatörlere müdahale ederken, twitter üzerinden yayınlanan yalanlar yine ortalığı birbirine kattı.

Eylemlerin ilk gününden beri yalan haberlerle ortalığı karıştıran provokatörler de Türkiye'yi ayağa kaldıracak provokasyonlara imza attı.

Bazı provokatörler CHP Gençlik kolları sahte hesabını kullanarak, sağlık sitelerinden alınan ve asit yanığını anlatan fotoğrafları yayarak, "Polis TOMA'lardan üzerimize asit püskürtüyor" yalanına imza attı.

Provokatörler bu fikre inandırmak için Gazze'de İsrail saldırısında yanan bir çocuğun resmini kullandı.

Yine CHP'nin hesaplarını kullanan provokatörler, tüyler ürperten başka bir mesaj yayınladı.. Aynı hesaptan, "İç savaş çağrısı yapılarak", tüm il ve ilçe teşkilatlarının yollara döküldüğü duyurusu yapıldı. CHP Gençlik Kolları'nın twitter üzerinden yazdığı mesajlar, onbinleri sokağa döktü.

Bir Başka grup ise oyununu AK Parti Gençlik kolları üzerinden oynadı. AK Parti Gençlik kolları twitter hesabı üzerinde yapılan photoshop çalışması sonucu, "Çocuklara gaz bombası atılmasına sessiz kalamazdık. Biz artık yokuz" mesajı atıldığı yalanı ortaya atıldı. Bu mesajın da yalan olduğu kısa sürede ortaya çıktı.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER