ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Eylül 2014 Cumartesi 09:27

IŞİD tarafından alıkonulan 49 vatandaşımız serbest

IŞİD tarafından alıkonulan 49 vatandaşımız serbest

Başbakan Ahmet Davutoğlu, IŞİD tarafından alıkonulan Musul Başkonsolosu ve 48 çalışanının bu sabah saat 05.00 sıralarda ülkemize giriş yaptığını söyledi.


Temaslarda bulunmak için Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu," Musul başkonsolosu ve çalışanları bu gece sabaha karşı ülkemize getirdik" dedi. Davutoğlu, Şanlıurfa sınırından ülkemize giriş yapan Musul Başkonsolosu ve çalışanlarının kent merkezine götürülerek sağlık kontrolünden geçirileceğini ifade etti.

Başbakan Davutoğlu, IŞİD'in elindeki Türk rehinelerle buluşmak üzere Bakü programını iptal ederek Şanlıurfa'ya gideceğini söyledi.

Alıkonulan Türk rehinelerin bu sabah kurtarıldığını anlatan Davutoğlu, "Ben de biraz sonra Bakü'den ayrılarak, kardeşlerimizle kucaklaşmak üzere ülkemize döneceğim. Şu anda rehinelerimiz Urfa'ya doğru hareket halindeler. Ben de buradan doğrudan Urfa'ya gideceğim, rehinelerimizle buluşacağım" dedi.

 

11 Haziran'da  konsolosluk çalışanlarını rehin almışlardı

11 haziran'da Musul'u ele geçiren IŞİD militanları, Türk Konsolosluğu'na baskın düzenleyip. Bomba tehdidiyle girdikleri binada 49 personeli rehin almışlardı.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER