ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Ağustos 2013 Perşembe 09:07

Cemil Bayık tarih verdi!

Cemil Bayık tarih verdi!

Çözüm sürecinde hükümetin yaklaşımının 'öteleme' olarak yorumlayan KCK Eşbaşkanı Cemil Bayık tarih verdi.


KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, çözüm sürecinde hükümetin yaklaşımının ‘öteleme’ olduğunu öne sürerek, “Artık adım atılması lazım. 1 Eylül son tarihtir. 1 Eylül'e kadar adım atılmazsa amacın çözüm değil, tasfiye ve katliam olduğu anlaşılacaktır. Elbette o zaman Özgürlük hareketi ve Kürt halkı bu tasfiyeye karşı kendini savunacaktır” dedi.

Kürtçe yayın yapan Ronahi TV'ye konuşan Bayık, çözüm sürecinin Türkiye 'nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun çözümü esaslı olduğunu ve Öcalan'ın konuya büyük bir sorumlulukla yaklaştığını ve şu ana kadar birçok çözüm projesi ortaya koyduğunu söyledi.

Radikal'in haberine göre; Abdullah Öcalan ve PKK ’nın sorunun çözümü için bir zemin yarattığını ve hükümetin de ‘gerçekten çözüm istiyorsa artık adım atılması gerektiğini’ söyleyen Bayık şöyle devam etti:

"Bunun için 1 Eylül son tarihtir. 1 Eylül'e kadar adım atılmazsa amacın çözüm değil, tasfiye ve katliam olduğu anlaşılacaktır. Ama tasfiye mümkün değildir. Elbette o zaman özgürlük hareketi ve Kürt halkı bu tasfiyeye karşı kendini savunacaktır. Şimdiye kadar nasıl ki kendini savunma mücadelesi yürüttüyse bundan sonra aynı şekilde kendini savunacaktır. " 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER