ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Mayıs 2014 Salı 14:26

Bahçeli'den 'üçgenli, pisagorlu' cevap!

Bahçeliden üçgenli, pisagorlu cevap!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı için önerdikleri ortak çatı adayının sulandırılmaya çalışıldığını belirtmesi ve geometri ile ilgili cümleleri grup konuşması sırasında gülüşmelere neden oldu.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı için önerdikleri ortak çatı adayının sulandırılmaya çalışıldığını ifade ederek, "Ortak çatı adayı, partiler arasında bir ittifakın değil, milletin kabul ve iradesiyle oluşacaktır" dedi.

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ortak çatı adayı fikirlerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve yandaşları tarafından sulandırılmaya çalışıldığını belirterek, şöyle devam etti:

"Çizdiğimiz üçgenleri anlamayan taş kafalar bizi Pisagor’a benzetmiş, cebirden geometriye geçtiğimizi iddia etmişlerdir. Allah korusun, fiziken Ankara’da, aklen ve kalben Kandil’deki inlerde yaşayan siyasi mevtaların bizim önerilerimize katılmaları yanlışa düştüğümüzün en bariz kanıtı olacaktır.''

''Doğrudur, biz Başbakan’a cebiri zor da olsa öğretmiş ve bu konuda ufkunu açmıştık.'' diyen Bahçeli, şunları söyledi:

''Öyle ki Başbakan fazla havaya girmiş, 61 hesabını güç bela bulmuş ve bundan da siyasi kerametler çıkarmıştı. Fakat Başbakan geometri konusunda bize haksızlık yapmaktadır. Biraz düşünürse geometrik şekillerde kimin usta ve önde olduğunu fazla ipucuna gerek kalmadan çıkaracaktır. Başbakan Erdoğan cetvelden, gönyeden, pergelden yardım almadan şaheser çizimlere imza atmıştır. Mesela yamuk çizmiş, kendisini ve yanındaki hırsızların alayını yamultarak içine tıkıştırmıştır. Dikdörtgen görünümlü ayakkabı kutularına para yığmıştır. Paralel çizgiden paralel örgüt çıkarmıştır. Kare şeklindeki odalara soygundan elde ettiği paraları koymuştur. Daire çizmiş, karakterindeki köşeleri yuvarlaklaştırmıştır. Evet, doğrudur, biz üçgen çizdik ortak çatı adayı teklif ettik; fakat Başbakan yıllardan beri küp üstüne küp çizmiş ve içlerini haram parayla tıka basa doldurmuştur. Götürmenin, yürütmenin, aşırmanın geometrik şekillerinde ekol ve okul olmuş, ünü sınırlardan taşmıştır.''

Bahçeli, ''Başbakan Erdoğan çatı adayını merakla beklediğini, taşıma suyla çatı kurulamayacağını da söylemektedir. Sayın Başbakan merakını yakında gidereceğiz ve gün gelecek saklandığın, sıkıştığın 17-25 şifreli küplerden seni çıkartarak inşallah adalete teslim edeceğiz."  dedi. 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER