ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Mayıs 2014 Cuma 09:09

MHP'den Köşk için 3 isim!

MHPden Köşk için 3 isim!

Türkiye'nin iç siyasetinin bir numaralı gündemi olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için iktidar ve muhalefet partileri çalışmalarını hızlandırdı. MHP kulislerinde 3 ismin öne çıktığı öne sürülüyor.


İktidar ve muhalefet partileri Cumhurbaşkanı adaylarını belirleme konusunda çalışmalarına hız verirken, MHP'nin ise TBMM dışından aday gösterme eğiliminin hakim olduğu öğrenildi. 

MHP'nin aday göstermek istediği isimlerden ikisi dikkat çekiyor. O isimlerin ise Abdullatif Şener ve Taha Akyol olduğu öne sürüldü. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin aklında, meclis dışından, Ak Parti tabanına da hitap edecek bir isimin olduğu öğrenildi.

Parti kulislerinde, "İlhan Kesici, Taha Akyol ve Abdullatif Şener"in isimleri öne çıktığı bu isimlerin konulduğu kaydedildi. 

Bahçeli'nin diğer partilere, "alternatif isimlerle" gitmeye hazırlandığı bildirilirken, bir MHP yöneticisi, "Adayımız yüzde 90 dışarıdan, sivil bir isim" değerlendirmesi yaptı.

MHP yönetimi, Ak Parti seçmeninden oy alabilecek bir isme odaklandı. MHP'li adayın, geçmişte milliyetçi, muhafazakâr olan, ancak aynı zamanda demokrat ve cumhuriyet değerlerine sahip çıkarak siyaset yapmış, bugünlerde ise sivil toplum faaliyetleriyle öne çıkan isim olduğu ifade ediliyor.

(Milliyet)

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER