ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Kasım 2014 Pazartesi 17:34

Yuvaya döndüler

Yuvaya döndüler

Türk bayrağını altı ülkenin karasularında dalgalandırdıktan sonra yuvaya dönen TCG Kemalreis Fırkateyni Gölcük Donanma Komutanlığı’na demirledi.


Geçen Haziran ayında NATO Daimi Deniz Görev Grubu(SNMG-2) ile birlikte göreve çıkan TCG Kemalreis Fırkateyni, 21 Haziran 2014 ile 15 Kasım 2014 tarihleri arasında başarıyla gerçekleştirdiği okyanus aşırı görevinin ardından yurda döndü. Gölcük Donanma Komutanlığı Poyraz Limanı’na demirleyen TCG Kemalreis Fırkateyni’nde görevli askerler, 5 aylık görevin ardından ailelerine kavuşmanın sevincini yaşadı.

Gölcük Donanma Ana Üs Komutanlığı Poyraz Limanı’nda düzenlenen törende, TCG Kemalreis Fırkateyni’nin kıyıya yanaşmasının ardından gemi komutanı Deniz Kurmay Albay Fatih Güreşçi, TCG Kemalreis’in görevinin sona erdiğini, “TCG Kemalreis, Kuzey Atlantik ve Akdeniz’de icra ettiği Deniz Daimi Görev Grubu 2 görevini başarıyla tamamlamıştır. TCG Kemalreis vereceğiniz müteakip görevler için hazırdır. Arz ederim” sözleri ile duyurdu.

TCG Kemalreis Komutanı Deniz Kurmay Albay Fatih Güreşçi’nin rapor vermesinin ardından yanına giderek elini sıkan Kuzey Görev Grup Komutanı Tuğamiral Ali Murat Dede, daha sonra TCG Kemalreis Fırkateyni’nde görevli askerlerin yanına giderek aileleri ile buluşabileceklerini söyledi. Kuzey Görev Grup Komutanı Tuğamiral Ali Murat Dede’nin bu sözleri üzerine ailelerine koşan Mehmetçikler hasret giderdi.

TCG Kemalreis Fırkateyni, katıldığı NATO Daimi Deniz Görev Grubu(SMNG-2) görevi kapsamında 7 ülkede 12 limanı ziyaret ederek Türk Bayrağı’nın dalgalanmasını sağladı. Katıldığı görev sırasında Kanada’nın Halifaks limanını ziyaret ederek Kanada’ya liman ziyareti gerçekleştiren ilk Türk gemisi olan TCG Kemalreis, ayrıca 15 yıl sonra ABD limanlarını ziyaret eden ilk Türk savaş gemisi olma özelliğini taşıyor. TCG Kemalreis görevi süresinde Kuzey Atlantik ve Akdeniz’de NATO ve Uluslararası olmak üzere toplam 5 tatbikata katıldı. Ana limandan toplam 149 gün ayrı kalan TCG Kemalreis gemisi, bu süre içerisinde dünyanın çevresinden daha uzun olan toplam 48 bin kilometrelik bir yol izledi.

Katıldıkları görevle ilgili bilgi veren TCG Kemalreis Komutanı Deniz Kurmay Albay Fatih Güreşçi, “149 gün sonra tekrar ülkemize dönmekten çok memnunuz. Ben ve personelim 149 gün sonra ailelerine sağ salim kavuştu. Döndüklerinde çok şükür birinci dereceden hiçbir yakınımızı kaybetmediğimizi de görev sırasında öğrenmiş durumdayız. Bu bizi çok mutlu etti. 149 gün boyunca çeşitli eğitim faaliyetleri icra ettik. Yaklaşık 48 bin kilometre yol kat ettik. Dünya çevresinin 1.2 katı. 6 ülkede 17 farklı liman ziyareti icra ettik. Görev süresince 6 bin yabancı personel gemimize ziyarette bulundu. Türk Deniz Kuvvetlerini ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini onlar nezdinde temsil etme fırsatı bulduk. Yine 5 Uluslararası NATO Tatbikatı’na iştirak ettik. 500’den fazla cephaneyi kullanarak 14 atışı icra ettik. Bu atışlardan bir tanesi de çekilen hedefe karşı, füzeye karşı icra ettiğimiz hava savunma atışıydı ki bu füzeyi de düşürdük. Bu kadar zaman sonra ülkemize dönmek en büyük mutluluğumuz. Ailelerimizle tekrar bir araya geldik. Çok memnunuz. Çok olumlu tepki aldığımızı söyleyebilirim. SNMG-2 Komutanı Amerikalı bir amiral. Kendisi her fırsatta gemimizi ve personelimizin eğitim seviyesinin ne kadar üstün olduğunu memnuniyetle müşahede ettiğini bize ifade etti.”

(İHA)













KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER