ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Aralık 2014 Pazartesi 00:02

Eş Başkan Irmak, Roboski’de protesto eylemine katıldı

Eş Başkan Irmak, Roboskide protesto eylemine katıldı

Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak, 3 yıl önce 34 yurttaşın hayatını kaybettiği Roboski’de gerçekleştirilen protesto eylemine katıldı.




Mardin’de, aralarında HDP ve DBP Artuklu ilçe örgütleri, KESK Şubeler Platformu, Demokratik Araplar Derneği, 78’liler Girişimi ile İHD öncülüğünde, 28 Aralık 2011 tarihinde Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde 34 sivil yurttaşın öldürülmesi, yapılan yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto edildi. Katliam protestosu öncesinde, DBP Mardin il örgütü ve KESK Şubeler Platformu binaları önünden iki yürüyüş kolu halinde, Karayolu Parkı’na yürüyüş yapıldı. “Roboski katliamını kınıyor, fetvayı veren munafıkı, emri veren faşist zihniyeti lanetliyoruz”, “Roboski katliamdır, unutmadık, unutmayacağız” ile “Unutursak kalbimiz kurusun, Roboski” pankartları eşliğinde yapılan yürüyüşün ardından, Karayolu Parkı merdivenlerinde basın açıklaması düzenlendi.

Açıklamada, “Roboski’yi unutma, unutturma” ve “Adalet adalet Roboski’ye adalet” sloganları atıldı. Çok sayıda yurttaşın katıldığı açıklamaya, Barış Anneleri, DBP Mardin İl Eş başkanları Ömer Öcalan ve Perihan Ağaoğlu, Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak ve Artuklu Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Mehmet Hadi Baran ile Artuklu Belediyesi meclis üyeleri katıldı. Grup adına yapılan açıklamaların ardından, 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi. Eylem, atılan sloganlarla sona erdi.




KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER