ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Aralık 2014 Salı 15:31

İstanbul'da "milyonluk" sahte içki operasyonu

İstanbulda "milyonluk" sahte içki operasyonu

İstanbul'da gümrük ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 1 milyon 150 bin lira değerinde sahte içki ve ekipman ele geçirildi.


İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar sonucu 10 bin 12 şişe sahte içkiye ve içki yapımında kullanılan ekipmana el konuldu.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, "Alo 136" hattına, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Sanayi Sitesi’nde kaçak içki imalat ve satışı yapıldığı yönünde ihbar geldi.

Bunun üzerine İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından ihbarda belirtilen iki iş yerine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Her iki işyerinde yapılan aramada yerli ve yabancı markalarda toplam 10 bin 12 şişe alkollü içki, tanklar içerisinde şişelenmeyi bekleyen 2 bin 935 litre alkollü içki, 2 adet şişe kapaklama makinası, yerli ve yabancı tanınmış markalar adına düzenlenmiş 190 bin sahte etiket, yabancı menşeli ve TAPDK ibareli olmak üzere 64 bin sahte bandrol, 39 koli içerisinde on binlerce şişe kapağı, 3 bin 900 adet boş şişe ve 1 adet lazer hologramlı bandrol üretme cihazına el konuldu.

Söz konusu iş yerlerinde ele geçirilen sahte içkiler ve ekipmanların piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon 150 bin lira olduğu belirtildi.

Operasyonda ele geçirilen şişeler üzerinde birçok tanınmış içki markasının etiketleri yer alırken, bandrol test cihazı ile yapılan testler neticesinde, şişeler üzerinde yer alan bandrollerin Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumunun (TAPDK) orijinal bandrolleri olmadığı anlaşıldı.

Olayla ilgili işyeri sahibi hakkında Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER