ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Aralık 2014 Pazar 10:21

Ulus’a led aydınlatmalı dekoratif aydınlatma direkleri

Ulusa led aydınlatmalı dekoratif aydınlatma direkleri

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus bölgesinde tarihi kent merkezini ortaya çıkartmak ve tarihi değerleri özgün kimliğine kavuşturmak için estetik görünüm çalışmalarını sürdürüyor.


Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus bölgesinde tarihi kent merkezini ortaya çıkartmak ve tarihi değerleri özgün kimliğine kavuşturmak için estetik görünüm çalışmalarını sürdürüyor.

Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen çalışma ile üzerinde Ankara Garı, Gençlik Parkı, Kurtuluş Savaşı Müzesi (İlk Meclis), Cumhuriyet Müzesi (İkinci Meclis), Ankara Palas ve Zafer Anıtı gibi tarihi bölge ve parkların bulunduğu Cumhuriyet Caddesi’nde, eski aydınlatma direkleri sökülerek yerlerine dekoratif led aydınlatma direkleri dikiliyor.

Daha önce Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı’nın önemli tarihsel değerleri arasında yer alan tarihi Hacı Bayram Camii ve çevresi ile Ankara Kalesi’ne çıkılan Hisarpark Caddesi’ni dekoratif aydınlatma direkleri ile donatan Büyükşehir Belediyesi, çalışmaların ikinci etabında Zafer Anıtı ile Hacı Bayram arasındaki bölüme de dekoratif led aydınlatma direkleri yerleştirecek. Çalışmalar kapsamında Opera, Ankara Radyosu ve Olgunlaşma Enstitüsü binalarının yer aldığı Sıhhiye’ye kadar uzanan bölümde de dekoratif led aydınlatma direkleri yer alacak.

Kente görsel zenginlik kazandırmak ve kent aydınlatmasının verimini yükseltmek amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, aydınlatma alt yapısının da yenilendiğini belirten Kent Estetiği Dairesi Başkanı Ömer Öksüz, çalışmalar sonunda tarihi kent merkezinde yaklaşık 200 civarında dekoratif elektrik direğinin eskileri ile değiştirilmiş olacağını kaydetti.

İhalesi yapılarak satın alınan dekoratif aydınlatma direkleri, kum döküm alüminyum gövdeden oluşuyor ve direklerde 1’i merkezde, 4’ü kollarda olmak üzere 5 armatür bulunuyor.








KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER