ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 17:42

Türkiye 67.si Sivas’tan çıktı

Türkiye 67.si Sivastan çıktı


Sivas Sultan Murat Koleji, bir milyon 805 bin öğrencinin katıldığı Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) dereceleri topladı.

    ÖSYM’nin açıkladığı sonuçlara göre, Sivas Sultan Murat Koleji öğrencisi Mehmet Onur Gökalp, Türkiye 67.si olarak okulunu ve ailesini gururlandırdı. Gökalp, ayrıca Sivas’ta da bütün puan türlerinde 1. oldu.

    Aynı okuldan Merve Şule Torun, Sivas 2.si ve Sivas 3.sü oldu. Furkan Açıl, Sivas 4.sü, Cemil Karaduran Sivas 8.si, Ahmet Utku Kukuş Sivas 13.sü, Zeynep İnce Sivas 14.sü oldu.

    Sultan Murat Anadolu ve Fen Liseleri Müdürü Ahmet Korkmaz, bu başarının kazanılmasında öğrencilerin azim ve cesaretinin, öğretmenlerin fedakârlığı ve öğrencilere olan güvenin etkili olduğunu belirtti. Ailelerin desteği ve inancının da başarıya büyük katkı sağladığını dile getiren Korkmaz, "Bu başarının elde edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür eder. Öğrencilere LYS’de başarılar dilerim." dedi.

    Türkiye 67.si olan Mehmet Onur Gökalp ise yolun başında başaracaklarına inandıklarını belirterek, planlı programlı ve düzenli çalıştıklarını ifade etti. Kendilerine hedefler koyarak, ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Gökalp, "Sonuç olarak Allah bu başarıyı nasip etti." diye konuştu.

    Sivas 2.si ve Sivas 3.sü olan Merve Şule Torun ile Sivas 4.sü olan Furkan Açıl ise başarmak için çok çalıştıklarını vurguladı. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER