ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Aralık 2014 Cuma 17:59

Toplu balık ölümleri

Toplu balık ölümleri

Balıkesir’in Manyas İlçesi Hamamlı Mahallesi’ndeki toplu balık ölümleri Kocagöl Mahallesi’nde de görülmeye başladı. Balık ölümleri ile ilgili inceleme başlatıldı.


Manyas’ın Hamamlı Mahallesi yakınlarında geçen hafta su tahliye kanalının göle aktığı 3 kilometrelik alanda yörede 'Yastaç' olarak adlandırılan balıkların toplu ölümü vatandaşları korkuttu.

Toplu balık ölümleri Hamamlı Mahallesi’ne 7 kilometre uzaklıktaki Kocagöl Mahallesi’nde de görüldü. Balıkların gölden drenaj kanallarına kaçmak isterken öldükleri tespit edildi. Hamamlı’nın ardından Kocagöl’de de İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Jandarma Çevre Timi ve AFAD ekipleri sudan örnekler alarak laboratuvara gönderdi. Kocagöl Mahallesi Muhtarı Recep Can, “İlk defa böyle balık ölümlerine ve kaçışlarına rastlıyoruz. Görülmüş bir olay değil. Tahlil sonuçlarını merakla bekliyoruz. Bu durum bizleri çok endişelendiriyor. Neden gölden kaçtıklarını öğrenmek istiyoruz” dedi. 

Manyas Kaymakamı Mehmet Erdem de alınan numunelerin analiz sonuçlarını beklediklerini kaydederek, bölgeyi sürekli kontrol ederek durumu yakından takip ediyoruz” dedi. 

KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER