ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 10:00

Tıp öğrencileri, hasta çocuklar icin şenlik düzenledi

Tıp öğrencileri, hasta çocuklar icin şenlik düzenledi


 Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, fakülte hastanesinde tedavi gören çocukların moral motivasyonunu yükseltmek için, “Çocuk Şenliği” düzenledi. Öğrencilerden oluşan 30 kişilik grup, serviste yatan çocukların odalarına giderek onları müzik eşliğinde eğlendirdi. Aralarında palyaçoların da bulunduğu grup çocuklarla birlikte şarkılar söyledi.

Çocukların odalarını balonlarla süsleyen TurkMSIC- Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Birliği Selçuk Yerel Kurulu üyesi öğrenciler, hasta çocuklara ve refakatçilerine çeşitli ikramlarda bulundu. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Buğra Şekerci, “Hastaları ve hasta çocukları mutlu etmek bizleri mutlu ediyor. Bu yüzden bugün yaptıklarımız bizim için çok önemliydi. Elimizden geldiğince kendimizi ve toplumu geliştirecek etkinlikler düzenlemeye çalışıyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde, üniversite kampüsünde ‘Bağırsak Kanserine Dur De’ adıyla bağırsak kanseriyle ilgili bilinçlendirme çalışmaları yaptık. Daha öncesinde de ‘Meme Kanseri’ etkinliği çerçevesinde yaklaşık 200 kişiyi muayene ettik ve yaptığımız anketlerle katılımcıları bilgilendirdik.” dedi.

TurkMSIC- Selçuk Yerel Kurulu danışmanlığını yapan Selçuk Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Murat Ayaz, “Çocuklar hastanede geçirdikleri süre boyunca sosyal aktivitelerden ve arkadaşlarından uzak kalıyor. Özellikle Çocuk Onkolojisi Servisinde yatan çocukların uzun tedavi sürecinde yaşadıkları sıkıntıları bir nebze olsun hafifletmek istedik.” diye konuştu. Eğlence esnasında çok özel anlar yaşayan çocuk hastalar ve aileleri, öğrencilere, fakülte yönetimine teşekkür etti.

 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER