ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Mart 2013 Pazar 14:27

SP lideri Kamalak, Polatlı’da Erbakan’ı anlattı

SP lideri Kamalak, Polatlıda Erbakanı anlattı


Mısır ziyareti sonrası Türkiye’ye dönen Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin Polatlı ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen, ‘Erbakan ve Yeni Bir Dünya’ konulu konferansa katıldı.

Güldeste Konak'ta gerçekleşen konferansa, SP Genel Başkan Yardımcısı Tacettin Çetinkaya, SP Polatlı İlçe Başkanı Hasan Aktaş, AK Parti Polatlı İlçe Başkanı Faruk Bilici ve çok sayıda partili katıldı.

SP’nin merhum lideri Necmettin Erbakan’ın, şahsiyeti, kişiliği, yaptıkları ve yapmak istediklerini anlatan Kamalak, “Hocamız kumaşı yerli, duruşu milli, sistemi İslami, düşüncesi evrensel olan tam bir Müslüman, gerçek bir mümin, tam bir mücahitti.” dedi.

Kamalak, kendisinin merhum Erbakan’ı ilk kez 1949 yılında Kahramanmaraş ziyaretinde gördüğünü ifade etti. Kamalak, merhum Erbakan ile 16 yıl beraber çalıştıklarını belirtti. Merhum Erbakan’ın, siyasetteki son günlerini anlatan Kamalak, beraber yaptıkları il gezilerindeki anılarını paylaştı.

Kamalak, Erbakan’ın hakkı hakim kılmanın siyaset yoluyla olabileceğini bildiği için siyasete girdiğini ve İslamı savundukları için partilerinin kapatıldığını aktardı. Erbakan’ın vefatı ile İslam birliğini sağlamak amacıyla Afganistan, Tunus, Mısır’a ziyaretler gerçekleştirdiklerini anlatan Mustafa Kamalak, “Bütün o ülkelerin gözlediği yer Türkiye’dir. Hilafet burada düştü. Birliğin yeri Türkiye olmalıdır diyorlar. Dünya’nın 6 kıtasında inim inim inleyen mazlumlar sizi bekliyor. Yeni bir dünya kurmak için.” diye konuştu.

Erbakan hocanın yapmak istediklerini anlatan Kamalak, şöyle konuştu: “Bir, Anadolu’yu yaşanabilir bir yer haline getirmek. İki, Batının kölesi değil, tarihteki şanlı yerini alacak şekilde bir Türkiye inşa etmek. Üç, Türk İslam dünyasını kardeşler topluluğu haline getirmek. Kardeşler topluluğunu bir araya getirmemiz lazım. Bu dünyadaki herkese yetecek kadar yer de var, nimet de. Adil düzen yok.”

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER