ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 10:10

Sincan Anayurt bölgesinde hayvancılık bölgesi

Sincan Anayurt bölgesinde hayvancılık bölgesi


Son yıllarda büyük kapasiteli hayvancılık işletmelerinin giderek arttığı Ankara’da bu işletmelere bir yenisi daha ekleniyor. Sincan Anayurt bölgesinde yaklaşık bin 200 dekar alan üzerinde hayvancılık bölgesi kuruluyor. Hayvancılık bölgesinin tam kapasiteyle faaliyete başlamasıyla Ankara hayvancılığı gücüne güç katacak.

Alt yapı çalışmaları Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan ve büyük bir kısmı tamamlanan Sincan Hayvancılık bölgesinde 10 işletme de faaliyete başladı. 232 üyeli S.S. Doğal Besi İşyeri Kooperatifi tarafından kurulan Sincan Hayvancılık Besi Bölgesinde hayvanların yem ihtiyacını karşılamak için yem bitkisi ekimi yapılıyor ve bu bitkilerin işlenmesi için de çeşitli makineler bulunuyor.

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Sincan Hayvancılık Besi Bölgesinde incelemelerde bulundu. Doğal Besi İşyeri Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyeleri’nden bilgi alan İl Müdürü Temel, yönetim kurulu üyeleri ile fikir alış verişinde bulundu.

Şu anda buradaki 574 baş damızlık hayvandan elde edilen yaklaşık 9 ton sütün Ankara Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği aracılığıyla Ankaralılarla buluştuğunu ifade eden İl Müdürü Temel, bölgenin tam olarak faaliyete geçmesiyle günlük 300 ton süt üretileceğini bildirdi. Şu anda bölgede bin 574 baş hayvanın bulunduğunu ancak projenin tamamlanmasıyla 30 bin baş hayvana ulaşacağını söyleyen Muhsin Temel, "Bu proje, hayvancılığın gelişmesi açısından büyük kapasiteli bir işletme olmasının yanı sıra, üreticilerin de bir araya gelerek güç birliği yaptıkları her anlamda örnek bir proje. Biz üreticilerimizin kooperatifler ve birlikler aracılığıyla bir araya gelerek güçlü olmalarını istiyoruz. Bu tür oluşumları da her zaman destekliyoruz, desteklemeye de devam edeceğiz." dedi
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER