ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Nisan 2024 Cuma 11:46

Seyit Bilal'ı anma ve Becirman şenlikleri başladı

Seyit Bilalı anma ve Becirman şenlikleri başladı


BATMAN (CİHAN)- Her yıl eylül ayının ikinci haftasında düzenlenen Seyit Bilal'ı anma ve Becirman şenlikleri başladı. Geçtiğimiz haftadan itibaren türbe ziyaretlerine başlayan vatandaşlar, Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Vergili köyüne akın ediyor.
700 yıldan bu yana devam eden şenlik için Seyit Bilal Türbesinin bulunduğu Vergili'ye akın eden binlerce insan, kurban keserek dua etti. Türbe içinde dua edenler, tuttukları dileklerin kabul görmesi için kurbanlar kesip çeşitli adaklar adadı. Gelen konukların bazıları hastaları için şifa dilerken, bekar bayanlar hayırlı bir kısmet, evli bayanlar da daha çok erkek evlat diliyor.
Vakıf Başkanı Abdülmecit Aslan, "Yurt içi ve yurt dışından binlerce kişi türbeyi ziyaret etti. Vakıf olarak türbenin bakım ve onarımı tamamladık. Gelen konuklarımızı en iyi şekilde ağırlamak için çaba gösteriyoruz." dedi.
Seyit Bilal ve Becirman Vakfı ikinci Başkanı Emin Bulut ise, anma etkinliğine her yıl olduğu gibi bu yılda yurdun dört bir yanından ve yurt dışından binlerce vatandaşın katıldığını belirterek, “700 yıldır süren bir gelenek. Gelen vatandaşlar özellikle psikolojik sorunları olanları buraya getiriyor. Bir gece burada kalıp dua edip şifa diliyor. Şenliklere katılan vatandaşlar beraberlerinde getirdikleri kurbanları keserek misafirlere ikram ediyor.” diye konuştu.
Batman'ın inanç turizmi açısından önemli bir yeri olan Seyid Bilal ve Becirman türbesini her yıl binlerce kişi ziyaret ediyor. CİHAN
KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER