ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Haziran 2014 Cuma 11:29

Seyir halindeki minibüste yangın çıktı

Seyir halindeki minibüste yangın çıktı

İzmir'de Bayraklı tünellerinde geçen hafta seyir halindeki minibüsün yandığı olay sırasında tünel içindeki yangın söndürme tüplerinin boş olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.


Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı açıklamada, söz konusu tünelin içerisinde 50 metrede bir yangın tüpleri bulunduğunu ve bu yangın tüplerinin 6 ayda bir profesyonel firmalar tarafından kontrol edildiğini söyledi.

Uraloğlu, minibüsün yandığı tünelin 1876 metre uzunlukta olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:

"Bu tünelleri 24 saat esasına göre çalışan 48 kamera ile kontrol ediyoruz. Tünelde yangınla ve trafik akışı ile ilgili bütün önlemleri içeren havalanmasında aydınlatmasına ve yangın söndürme sistemlerine kadar ne varsa hepsi mevcut."

Yangının, tünel işletme merkezinde görevli personelce tespit edildikten sonra itfaiye, polis ve 112 ambulans servisine haber verildiğini kaydeden Uraloğlu, "Görüntülerde de izlediğimiz üzere 9 kilogramlık 4 yangın söndürme tüpü kullanılıyor ama maalesef yangın söndürülemiyor. Daha sonra yangın biraz ilerliyor ve daha sonra gelen itfaiyenin müdahalesi ile nihai olarak söndürülüyor. Görüntülerde çok net olarak yangın tüplerinin dolu olduğu görülüyor. Başka bir yoruma ihtiyaç yok" diye konuştu.

İzmir'de, 7 Haziran'da Bayraklı tünellerinde seyir halindeki minibüste yangın çıkmış, Karayolları Bölge Müdürlüğü'nde görevli 2 işçi dumandan etkilenmişti.
 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER