ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Ağustos 2013 Perşembe 10:46

'Seydişehir'de Yaşam Fotoğraf Sergisi' açıldı

Seydişehirde Yaşam Fotoğraf Sergisi açıldı


Seydişehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Seydişehir'de 'Yaşam Fotoğraf Sergisi' Atatürk Caddesi'nde açıldı.

Konya Seydişehir Belediyesi tarafından hazırlatılan ve Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Doç Dr. Osman Ürper ve öğrencilerinden oluşan fotoğraf ekibinin göz belleğinden çıkan 47 fotoğrafın yer aldığı sergi, Seydişehirli sanatseverlerle buluştu.
Belediye Başkanı Abdulkadir Çat'ın açılışını yaptığı 'Seydişehir'de Yaşam Fotoğraf Sergisi'ne MHP İlçe Başkanı Abdullah Söğüt, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat serginin açılışında yaptığı konuşmada, "Göreve geldiğimiz günden itibaren Seydişehir'in kültür ve sanatsal olaylarına yeni bir bakış açısı getirmeye çalışıyoruz. Atatürk Caddesi'ni bu dönem itibariyle en yoğun kullandığımız aylardan birini yaşıyoruz. Maltepe İletişim Fakültesi'nin saygıdeğer hocalarından olan Sayın Doç. Dr. Osman Ürper'in fotoğraf kulübü üyeleriyle birlikte şehrimize yaptıkları ziyaret kapsamında çektikleri fotoğrafları, gelecek nesillere bırakabileceğimiz önemli bir sanatsal etkinliği, halkımızla buluşturmaya çalıştık. Seydişehirimizin 2013 yılına ait bir döneminin belgeselleşmesini konu alan bu serginin ilçemizin çok yönlü ve kaybolmaya yüz tutan kültürünün ve yerel değerlerimizin gün yüzüne çıkarılmasına, doğal güzelliklerimizin tekrar keşfedilmesine ışık tutacağına inanıyoruz. Seydişehirimizi fotografik olarak belgeselleştirdiğimiz bu çalışmanın önemi bundan 20-30 yıl sonra çok daha iyi anlaşılacaktır." dedi. Sanatseverler sergiye yoğun ilgi gösterdi.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER