ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Aralık 2012 Cuma 20:49

"Sel kapanları çözüm olmayabilir"

"Sel kapanları çözüm olmayabilir"


Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı Selami Özçelik, Lovelet AVM’nin üzerinde yer alan İncirli Deresi’ne DSİ tarafından 3 adet sel kapanı yapılması amacıyla önümüzdeki ay ihaleye çıkacağını belirterek, sel kapanlarının çözüm olmadığını öne sürdü.

        Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı Selami Özçelik düzenlediği basın toplantısında, Lovelet AVM’nin üzerinde yer alan İncirli Deresi'ne DSİ tarafından 3 adet sel kapanı yapılması amacıyla önümüzdeki ay ihale düzenleneceğini söyledi. İncirli Deresi’nin çok dik bir vadide kaldığı için imara açılmadığına dikkati çeken Özçelik “Geçmişte burası yeşil alan olarak bırakılmıştır. Daha sonra ilave imar planı, ıslah imar planı ve imar planı değişiklikleri yapılarak vadi yapılaşmaya açılmıştır. İmara açılan kısımda daha sonra alışveriş merkezi yapılmıştır. Bu inşaat çalışması yapılırken, DSİ’nin öngördüğü yapılaşma haklarının hiçbirine uyulmamıştır." dedi.

        YAĞIŞ REJİMİ DEĞİŞTİ

        DSİ’nin İncirli Deresi üzerine sel kapanı yapılması yönünde bir öneride bulunmadığının altını çizen Özçelik, “Selden Lovelet AVM’nin zarar görmesinden sonra sel kapanları gündeme getirilmiş, yapımı için ihale yapılacaktır. Amacın vadide yapılacak diğer binaların korunması olduğu görülüyor. Sel kapanları selle gelen ağaç, taş gibi malzemelerin tutulmasını sağlayabilir, ancak yağış rejiminde oluşan değişiklikler de göz önüne alındığında, sel sularını ne ölçüde kontrol edebilir? Bir tedbir olabilir ama çözüm olmayabilir. İstanbul Ayamama Deresi, Canik Yılanlıdere ve İncirli Deresi'nde yapıldığı söylenen sel kapanlarının sellerde yıkıldıkları görülmüştür.” şeklinde konuştu.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER