ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mart 2013 Pazartesi 15:35

'Raket tutan eller' projesiyle 48 çocuk tenis öğrendi

Raket tutan eller projesiyle 48 çocuk tenis öğrendi


Mersin'in Tarsus ilçesinde göçle gelen nüfusun ekonomik ve sosyal uyumunu sağlamak acıyla başlatılan ‘Raket tutan eller projesi’ kapsamında 48 çocuk tenis öğrendi.

Tarsus Belediyesi ile Tenis Kulübü tarafından hazırlanan ve Çukurova Kalkınma Ajansı’nın kabul ettiği proje sona erdi. Proje sonunda raket tutan 48 çocuğa sertifikaları verildi.

Tenis Kulübü Başkanı Levent Alpaltaş, ilçenin en ücra köşelerinden ulaştıkları 112 çocuktan 48’inin sportif faaliyetlere uygun olması nedeniyle raket, çanta, şort, tişört, eşofman, çorap, şapka ve ayakkabı verdiklerini söyledi.Alpaltaş, ‘Raket Tutan Eller’ projesi kapsamında 48 çocuğun bir araya gelerek spor ahlakını, disiplini ve mücadele etmeyi öğrendiğini aktardı.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da projede emeği geçenlere teşekkür etti.
Amaçlarının spor etrafında değişik mahallelerde oturan çocuklarımızı bir araya getirip hemşericilik duygusunu geliştirmek, barış ve kardeşlik ortamını pekiştirmek olduğunu aktaran Kocamaz, “İnşallah şu anda çalışmaları devam eden bir gençlik kampı ve yaşam boyu bilim ve spor merkezi çok yakın bir tarihte Tarsus’ta hizmete girecek. Tarsus’taki birlik, dirlik ve beraberlik ruhunun gelişmesinde her etkinlikte yer alan milletvekillerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Törende konuşan CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer ise “Tarsus göç alan bir ilçedir. Tabii bu nüfusun entegrasyonu açısından bu tip projelerin devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Toplumun sosyal aktivitelerle gelişmesi devletin yanında sivil toplum kuruluşlarının marifetiyle olması toplumun gelişmesi açısından çok önemli. Şanlıurfa’dan, Diyarbakır, Trabzon, Tekirdağ’dan güzel yurdumuzun dört bir köşesinden kentimize gelen insanlarımızın entegrasyonu açısından çok önemli projeler. Ben bütün kurumları bu projeye destek verdiklerinden dolayı kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, bu tür projelerinde devam etmesi gerektiğini vurguladı. Kaymakam Güldibi, “Projeyle beraber gençlerimiz, bu güzel sporla tanışmış oldu. Bu öğrencilerimizin bu spora muhakkak devam etmeleri lazım ama arkasından gelen yeni nesle de sevdirmemiz, öğretmemiz ve buradaki tesislerin bütün Tarsuslulara açık olduğunu göstermemiz gerekiyor. Bu güzel projede emeği geçen herkese velilerimize çocuklarımıza teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak, göçle gelen çocukların topluma entegrasyon olmasından dolayı mutlu olduğunu, bu tür projelere her zaman destek vereceklerini söyledi. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER