ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Aralık 2014 Cumartesi 00:29

Rahmetle anıyoruz

Rahmetle anıyoruz

İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 78’inci yılında Sultangazi’de düzenlenen programda anıldı. Etkinlikte Milli şairin hayatı ve şiirleri anlatıldı.



Sultangazi Belediyesi, İstiklal Marşı’nın yazarı milli şair Mehmet Akif Ersoy’u, ölümünün 78’inci yılında düzenlediği etkinlikle andı. Türk Tarihi Profesörü Dr. Mehmet Çelik ile şair-yazar Serdar Tuncer’in katıldığı programda Milli Şair Ersoy’un hayatı ve şiirleri anlatıldı.

Sultangazi Belediye Nikah ve Düğün Sarayı’nda düzenlenen etkinlikte Türk Tarihi Profesörü Dr. Mehmet Çelik milli şairimiz Ersoy’un hayatı ve mücadelelerini aktaracak. Şair-yazar Serdar Tuncer ise milli şairin şiirlerinden örnekler sundu.



“BÖYLE BİR İNSANI ANMAK BİZİM İÇİN ULVİ BİR GÖREV”

Etkinliğe ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Mehmet Akif Ersoy’un ismi söylenince bizim hafızamızda o kadar çok şey canlanıyor ki, Kurtuluş Savaşında o yılgın ve yorgun düşen insanları yeniden heyecanlandırabilmiş ve ciddi bir motivasyon kaynağı olmuş şairimiz. Kurtuluş savaşında adeta 10 kıtada özümseyerek yazmış ve bize unutamayacağımız bir destan gibi hafızalara kazımış bir şairimiz. İlk Meclisimizin parlamenteri olmuş insanımız. Belki hayatı yokluklarla geçmiş ama vatana hizmet aşkıyla dolu dolu geçmiş. Dolayısıyla böyle bir insanı anmak veya anlamak bizim için önce çok ulvi bir görev ama yeni nesillere onu tanıtmak da çok anlamlı bir görev” dedi.



GELECEK NESİL VURGUSU

Gelecek nesillerin yetişmesinde tarih bilincinin oluşturulması gerektiğini belirten Cahit Altunay, “Eserleriyle aydınlanıyoruz. Yeni nesil yol haritalarını belirliyor. Dolayısıyla onları ne kadar çok konuşur ne kadar çok anarsak neslimizi o kadar doğru bilgilendirmiş olacağız ve yaşam tarzlarını o ölçüde yönlendirmiş olacağız. Önemli olan bizim yen, neslimizin bu bakımdan kendini geliştirmesi ve bizlerin onlara zemin hazırlamamız. Biz bugün öyle bir nesil yetiştirelim ki nitelikli olsun, kimlikli olsun ve tarihiyle barışık olsun” dedi.

(İHA)

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER