ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Mart 2013 Pazar 16:56

Prof. Dr. Tekalan: Önce iyi bir insan olmalıyız

Prof. Dr. Tekalan: Önce iyi bir insan olmalıyız


Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, "Doktor olabilirsiniz, mühendis olabilirsiniz ve bir başka bir meslek sahibi olabilirsiniz ama önce iyi bir insan olmalıyız." dedi.

Aksaray Sağlık Çalışanları Derneği tarafından düzenlenen 'İnsan Olma Sorumluğu' başlıklı konferansa konuşmacı olarak katılan Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, "Bu gün burada yaklaşan tıp bayramı vesilesiyle bulunmaktayız. Öncelikle tüm sağlık çalışanlarının şimdiden Tıp Bayramı'nı kutluyorum. Bir zamanlar tıp bayramları böyle kutlanmazdı. İşin içine ideolojik bir tür kavramlar katılarak çatışmalar ve kavgaların olduğu kutlamalar yapılırdı. Ama şimdi salonlarda insanların bir araya geldiği problemlere çözüm arandığı kutlamaların yapılması Ülkemizin iyi yolda olduğunun göstergesidir." ifadelerini kullandı.

Yurt dışında bir çok ülkede bulunduğunu anlatan Tekalan, şöyle konuştu: "Gördüm ki, millet olarak çok iyi bir yerdeyiz. İnsanlar bize farklı bir bakış açısıyla bakarak itibar gösteriyorlar. Kuzey Kore’de yaşadığı bir anıyı anlatan Tekalan;Katıldığım bir programda Koreli eski bir Bakanla karşılaştık. Koreli Bakan 'Millet olarak önünüzde saygıyla eğiliyoruz' ifadelerini kullandı. Sebebini sorduğumda ise, 'Millet olarak ne zaman zora düşsek tarih boyunca sizi hep yanımızda gördük. Geçmişte atalarımız İspanyollar ve Portekizlerden kurtulmak için Osmanlıdan yardım istemişler onlarda tereddütsüz yardıma koşmuşlar. Kuzey, Güney savaşı çıkmış yine yanımızda sizi bulmuşuz. Dün Açe’de tusanami felaketinde ilk koşan yine siz oldunuz. Başka milletlerden yardım edenlerde oldu ama sonunda muhakkak bize bir fatura kestiler. Siz ise hiçbir karşılık beklemeden hep yardıma koştunuz onun için önünüzde saygı ile eğiliyoruz.' dedi."

Düşenin yanında olmanın insan olmanın bir gereği olduğunu ifade eden Tekalan, "Her insanın zor zamanlarının olabileceğini ama bunu karşısındakine yansıtmadan işini yapmasının gerektiğini ifade etti.

Aksaray Sağlık Çalışanları Derneği Başkanı Uz. Dr. İsmail Bayal, dernek olarak tüm sağlık çalışanalarını bir çatı altında toplamayı hedeflediklerini, yoğun bir çalışma temposunda çalışan sağlık çalışanlarının karşılaştıkları problemlere çözüm bulmayı hedeflediklerini ve düzenledikleri program ve faaliyetlerle bir nebze olsun farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi. Bayal, dernek olarak gerek il içinde gerekse il dışında zaman zaman da yurt dışında sağlık taramaları gerçekleştirerek nerede şifa bekleyen bir insan varsa onun yardımına koşmayı hedeflediklerini kaydetti.

 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER