ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 14:06

Peygamber sevgisini resimlerinde dile getirdi

Peygamber sevgisini resimlerinde dile getirdi


Kutlu Doğum Haftası kapsamında Hz. Peygamber (SAV)'e olan sevgisini resimlerle dile getiren Ali Çalışır, 'Güle Sevgili Sevgiliye Gül' adlı resim sergisi açtı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Fuayesi'nde yapılan serginin açılışına Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Daire Başkanı Sema Marangoz ile çok sayıda davetli katıldı. İstanbul'dan Gaziantep'e gelerek resim sergisi açan Ali Çalışır, 60 adet tablodan oluşan sergisinde resimleri, hat sanatı ile ebru sanatını birleştirdiğini ve gül motiflerini işleyerek oluşturduğunu söyledi.

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle sergi açtığını kaydeden Çalışkan, "Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında böyle bir hat ve ebru sergisi yapabilmek isteğimdi. Bugün çok güzel olduğuna inandığım bu sergiyi herkesin görmesini arzuluyorum. Hat sanatı ile ebru sanatını birleştirdim. Geleneksel sanatımız olan ebruya, modern bir yaklaşım ile gül ebruları yaptım. Bu serginin öncelikle Peygamberimiz'i anlamayı ve O’nun yolundan gitmeyi bizlere nasip olmasını arzuluyorum. Tüm insanlara barış, huzur ve sevgi getirmesini diliyorum." diye konuştu.

Sergiyi çok beğendiğini ifade eden Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ise "Ressamımızın bu nadide ve özel çalışmasının açılışında bulunmaktan duyduğum mutluluğu ifade ediyorum. Kahramanmaraşlı hemşehrimiz, Kutlu Doğum Ayı vesilesiyle ebru ve hat sergisini açan, bu güzel insanın olağanüstü eserlerini görmek bizim için oldukça önemli." şeklinde konuştu. 9 Nisan tarihleri arasında açık olacak sergiyi tüm vatandaşlar ücretsiz gezebilecek. 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER