ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Nisan 2014 Pazartesi 16:44

Öztürk: Çiftçiler için tehlike kapının ağzında

Öztürk: Çiftçiler için tehlike kapının ağzında


Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, kış aylarının kurak geçmesinden dolayı çiftçiler için tehlike kapının ağzında olduğunu söyledi.

Başkan Öztürk kurak geçen kış nedeniyle ekilen hububat ürünlerinin yeşermediğini belirterek, soğuk hava nedeniyle yeşeren buğday ve meyvelerde don vurduğunu söyledi. Öztürk, 2013 yılının kurak geçtiğini, Ekim ve Kasım aylarında ekilen hububat ürünlerinin yeşermediğini dile getirerek, kuraklığın böyle devam etmesinin çiftçiyi tedirgin ettiğini aktardı.

Kuraklığın verimliliği ve rekolteyi düşüreceğini vurgulayan Öztürk, "Küresel ısınmanın getirdiği dengesizlikten bu iklim değişiklikleri kaynaklanıyor. Bu kuraklık son derece tedirgin etmektedir. Ürünler şuan tehlike sınırındadır. Donla birlikte tüm ürünler heba oldu. İlimizde bunun üstesinden gelebilmemiz için tarımsal sulama şart.” dedi.

Çok sayıda çiftçinin odaya müracaatı bulunduğunu söyleyen Öztürk, çiftçilerin kuraklığa müracaat etmeleri gerektiğini belirterek, “Bazı ilçe ve köylerimizde bulunan ekili alanlar büyük zararlar gördü. Ekili alanların önümüzdeki aylarda da yağış almaması durumunda sıkıntılar daha da büyüyecek. Bunun için çiftçilerimiz Tarım İl Müdürlüklerine başvuruda bulunsun.” diye konuştu.

Son olarak Başkan Öztürk, kuraklık ile ilgili dilekçelerini il ve ilçe Tarım Müdürlüklerine gönderdiklerini kaydetti.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER