ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Aralık 2012 Cumartesi 18:26

Noel'de satışlar esnafı tatmin etmedi


Antalya Side esnafı, yılbaşı öncesi beklenen alışveriş hareketliliğinin oluşmamasından yakındı. Esnaf, Noel Bayramı tatili için Side'de yaşanan turist hareketliliğinin etkisinin alışverişe yansımadığını belirtti.

        Side Esnaf Birliği Derneği (SEBD) Başkanı Mehmet Ergen, yaptığı açıklamada, yılbaşı öncesi geçmiş yıllarda yaşadıkları alıveriş canlılığını bu sene göremediklerini söyledi. Geçen sene yılbaşı öncesi alışveriş canlılığının bir hafta önceden başladığını anlatan Ergen, pazar hareketliliğinin canlanması adına son 2 günü en iyi şekilde değerlendirmek için esnafla çalışma yaptıklarını kaydetti.

        Ergen, "Beklediğimiz Noel Bayramı tatili hareketliliği alışverişe yansımadı. Turistler genelde vitrine bakarak geçiyor. Alıcı değil, vitrine bakıcı turistler var. Esnafımızdan turistleri tarihi Side Çarşısı'na çekmek için aktiviteler yapmasını bekliyoruz. Son 2 içinde pazar canlılığı oluşması için özveride bulunalım." diye konuştu.

        Esnaf Ramazan Tecer ise Noel Bayramı tatili için gelen turistlerin ağırlığını Almanların oluşturduğunu söyledi. Deri ürünleri mamulleri sattığını belirten Tecer, bekledikleri alışveriş hareketliliğinin istenilen ölçüde gerçekleşmediğini ifade etti.

        Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Manavgat Side Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Ahmet Özden de 180 bin yatak kapasiteli destinasyon bölgesindeki açık olan konaklama tesislerinde doluluk oranının yüzde 50 seviyesinde olduğunu söyledi. 2013 yılına sayılı günler kala bölgede turizm hareketliliğinin canlandığını belirten Özden, turizm canlılığının turizm sektöründen ekmek yiyen herkesin yüzünü güldürmesini beklediklerini kaydetti.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER