ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Ağustos 2013 Perşembe 12:58

Nevşehirli 216 çiftçi KKYDP kapsamında hibe alacak

Nevşehirli 216 çiftçi KKYDP kapsamında hibe alacak


Nevşehir’de 2013 Yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında makine ve ekipman desteğinden yararlanmaya hak kazanan 216 çiftçi ile sözleşme imzalanmaya başlandı.

    Hibe programından yararlanarak makine ekipman desteği almaya hak kazanan çiftçilerin 02 Eylül 2013 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar sözleşme imzalanması için başvuruda bulunması gerekiyor.

    Nevşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, Bakanlık tarafından uygulanmakta olan KKYDP kapsamında makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi uygulamasının tarımın modernleşmesi, kalite ve verimin artırılması, zaman tasarrufu gibi birçok avantajı çiftçiye sunduğunu söyledi.

    Bu yıl 9. etabı düzenlenen program çerçevesinde 26 Haziran - 22 Temmuz 2013 tarihleri arasında toplam 808 başvurunun kabul edildiğini belirten Yılmaz, 14 farklı konuda yapılan müracaatların Bakanlıkça belirlenen kriterler çerçevesinde puanlama sistemi uygulanarak değerlendirdikten sonra hibe almaya hak kazananların belirlendiğini belirtti. Desteklemeye hak kazanan üreticilerle sözleşmelerin imzalanmaya başladığını kaydeden Yılmaz, “Sözleşmelerin imzalanma süresi 02 Eylül 2013 Pazartesi günü sona erecektir. Bu tarihe kadar müracaat etmeyenler hakkından feragat etmiş sayılacaklardır. Üreticilerimizin mağdur olmamaları en son günü beklemeden bir an önce İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulunarak sözleşmelerini imzalamaları gerekmektedir.” diye konuştu.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER