ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Nisan 2013 Pazar 21:35

Namazgâh Barajı içmesuyu isale hatlarına başlanıyor


Kocaeli'de, Kandıra Namazgah Deresi üzerinde baraj inşa eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, bu projeye entegre olarak baraj ile içmesuyu arıtma tesisi arasında toplam 15 bin 275 metre uzunluğunda içmesuyu isale hattı inşa ediyor.

İSU Genel Müdürlüğü tarafından 25 milyon metreküp kapasiteli olarak projelendirilen Namazgah Barajı, Kandıra ilçe merkezi ve Karadeniz sahilindeki turistik yerleşimler ile Kandıra, Derince ve İzmit ilçelerinin toplam 259 köy ve mahallesinin içmesuyu ihtiyacını karşılayacak. İçme suyu yanı sıra taşkın önleme ve tarım sulaması ile elektrik üretiminin de yapılacağı barajın gövde dolgu çalışmaları devam ediyor.

Bu yılın sonunda barajdan bölgeye su vermeyi hedefleyen İSU Genel Müdürlüğü, barajdan sağlanan ham suyu Gencali köyü Dudutepe mevkiinde yer alan içmesuyu arıtma tesislerine aktaracak içmesuyu isale hatlarının çelik boru imalat çalışmalarını da sürdürüyor. İki ayrı kısım olarak devam eden imalat çalışmalarında 800 ve 300 mm çaplarında çelik borular kullanılıyor. Toplam 15 bin 275 metre uzunluğunda isale hattının yapılacağı boru imalat çalışmalarının önümüzdeki günlerde tamamlanması hedefleniyor. Bölgenin 100 yıllık arıtılmış içmesuyu ihtiyacını karşılayacak olan hatların inşaatı toplam 6 milyon 898 bin 901 liraya mal olacak.

 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER