ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Mart 2013 Pazar 11:37

Muşlu kadınlar yetim öğrenciler için işbaşında

Muşlu kadınlar yetim öğrenciler için işbaşında


Muş Gonca Derneği, yetim ve kimsesiz öğrenciler yararına çeyiz sergisi ve kermes düzenledi. Zümrüt Otel Konferans Salonu’nda düzenlenen sergi ve kermes etkinliğine; Vali Ali Çınar’ın eşi Elif Çınar, Gonca Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayfer Çobanoğlu, dernek üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Dernek Başkanı Ayfer Çobanoğlu, yaptığı konuşmada, Muş Gonca Derneği’nin toplam 600 öğrenciye değişik yardım ve burs yardımında bulunduğunu belirtti. Çobanoğlu, düzenledikleri çeyiz sergisi ve kermes faaliyeti gelirinin tamamını ise yetim ve kimsesiz çocuklara vereceklerini söyledi. Özellikle hayırsever vatandaşların yoğun ilgi gösterip katkıda bulunduğunu ifade eden Çobanoğlu, kermesle ile ilgili şunları söyledi:

“Yetim çocuklar adına hayır işlemek amacıyla Muş’taki hayırsever vatandaşlarımızı buraya davet edip kermes düzenledik. Muş’ta çok sayıda yetim ve fakir çocuklarımız var. Biz de bu hayır kermesimizi yaparak inşallah onlara yardım etmeyi amaç edindik. Katılımcı ve katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz. İlgi çok güzel, beklediğimizden daha fazla bir katılım oldu. Hatta yer bile bulamadık. Muş’ta ilk defa yapılan bir açılım diyebiliriz ama beklediğimizden daha çok güzel bir katılım oldu.

Yetim öğrencilerimizi tespit edip, gelen bütün yardımları onların giyim ve okul ihtiyaçlarında kullanacağız. Toplam ilgilendiğimiz 600 öğrencimiz var. Bunun içinde 150 Muşlu yetim öğrencimiz var. Sergimizde giyim ve daha çok çeyiz; özellikle pike takımları ile yatak odaları örtülerimiz var. Havlu takımlarımız, battaniyelerimiz, namazlıklarımız, mutfak önlüklerimiz ve çeyiz diyebileceğimiz tüm ürünlerimiz var.”

“DİĞER STK’LAR DA KERMESE DESTEK VERDİ”

Çok sayıda siyasi partinin kadın kolları üyelerinin de katıldığı çeyiz sergisi ve kermes faaliyetine sivil toplum kuruluşları da eşlik etti. Kermese destek veren sivil toplum kuruluşlarından Muş Öğretmenler Derneği Başkanı Cemil Asil, “Biz de Muş Öğretmenler Derneği olarak Gonca Derneği'nin öksüz, yetim ve fakir çocuklar yararına düzenlemiş olduğu bu kermese, derneğimize üye öğretmenlerle birlikte bir nebze de olsun katkıda bulunmak için burada bulunmaktayız. Bu tür kermeslere diğer derneklerin de katılmasını arzu ediyoruz.” diye konuştu.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER