ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mart 2013 Pazartesi 12:08

Muş dört proje ile en çok proje alan il oldu

Muş dört proje ile en çok proje alan il oldu


DAKA tarafından 2012 yılında teklif çağrısına çıkılan Yatırım Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri Mali Destek Programı kapsamında Muş ili 4 proje ile en çok proje alan il oldu.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nca (DAKA), 2012 yılı Bütçe ve Çalışma Programı'nda yer alan 'Yatırım Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri Mali Destek Programı' sonuçları Valilik toplantı salonunda gerçekleşen yönetim kurulu toplantısı ile kesinleşti.
Bağımsız değerlendirme uzmanları tarafından incelenerek, ön değerlendirmeden geçen projeler, üyelerin de onayıyla kesinleşti. Program kapsamında finans desteği almaya hak kazanan 10 proje arasında Muş ili, 4 proje ile en çok projesi geçen il oldu.

Destek programı kapsamında yararlanıcılara toplamda 10.430.000 TL kaynak sağlandığını belirten Vali Ali Çınar, “DAKA Yönetim Kurulu toplantısında 2012 yılı Bütçe ve Çalışma Programında yer alan 'Yatırım Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri Mali Destek Programı' kapsamında başvurusu yapılan projeler değerlendirilerek, 10 adet projeye destek verme kararı alındı. Toplamda 10.430.000 TL finans desteği sağlayacağımız bu projeler ile bölgemizin gelişimine güzel katkılar sağlayacak yatırımlar yapılacağını umuyorum. İlimiz de bu süreci başarılı bir şekilde tamamlayarak 10 projeden 4 tanesini almayı başardı. Muş ili haricinde Van 2, Bitlis 1 ve Hakkâri 3 proje aldı. Biz Muş olarak, sağlam adımlarla, azimle ilerliyoruz. Her alanda ilimizin kalkınması için, tüm kurumlarımızla çalışıyor, her platformda gereken gayreti gösteriyoruz. Ben, ilimizde uygulanacak projelerin proje sahiplerine, ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER