ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2013 Çarşamba 20:22

Midyat’ta elektrik dalgalanması iki apartmanda yangına neden oldu

Midyatta elektrik dalgalanması iki apartmanda yangına neden oldu


Mardin’in Midyat ilçesinde elektrik dalgalanmaları yüzünden iki apartmanda büyük çaplı maddi hasar meydana geldi. Daire sakinlerinin, çatı katında çıkan yangını erken fark etmesi oluşabilecek büyük bir faciayı engelledi.

Ulucami Mahallesi 1242 Sokak'ta, iki aparmanın çatı katında bulunan elektrik panoları elektrik dalgalanmalarından dolayı kısa devre yapınca yangın çıktı. Merkezi uydu ve kamera sistemi ile asansör panoları kül olurken, 40 daireden oluşan apartmanlarda panik havası yaşandı. Meydana gelen dalgalanmadan dolayı elektronik eşyalarının da hasar gördüğünü ileri süren apartman sakinleri, duruma tepki gösterdi.

Büyük bir patlama sesine uyandıkları dile getiren apartman sakinlerinden Hasan Nayır, “Yangına kendi imkânlarımızla müdahalede bulunduk. Yetişmeseydik, başta çatı katı sonra daha büyük bir yangın olacaktı. Bizim tarafta yaklaşık 14 bin TL maddi zarar var. Komşularımızın yanan elektronik cihazları hariç. Maalesef Midyat’ta bu her zaman yaşanan bir olay. Yetkililerin bu soruna el atamasını diliyoruz.” şeklinde tepkisini dile getirdi.
Bina sakinlerinden Sabahattin Akkurt ise “Allah kurtardı başka bir şey demiyorum.” diye konuştu.

Mağdur olduklarını dile getiren apartman sakinleri asansör, merkezi sistem ve kamera sistemlerinin yandığını ve iki blokta yaklaşık 30 bin TL değerinde maddi hasar oluştuğunu kaydetti.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER