ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Nisan 2013 Pazartesi 14:49

Mersin'de kadın çiftçiler eğitiliyor


Mersin Ziraat Odası Başkanlığı ve Toroslar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün işbirliğiyle "Çiftçi Eğitim Çalışmaları" devam ediyor. Bu kapsamda kadın çiftçilere yönelik Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'ne teknik gezi düzenlendi.

Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, eğitim gibi kadın çiftçilerinde her zaman öncelikleri olduğunu belirtti. Kadın çiftçilerin teknik üretime katkılarını çok önemsediklerini anlatan Gökçel, "Kadın çiftçilerimizin teknik üretimde etkin rol oynaması ülkemiz tarımı için vazgeçilmez bir unsurdur. Şayet kadınlar, kaynaklara ulaşmada erkeklerle aynı fırsata sahip olurlarsa, tarımsal üretim ve verimi arttırabilirler. Kadınlar ekonomik ve sosyal alanda güçlendirildiğinde, ekonomik büyüme, sosyal gelişme ve sürdürebilir kalkınma için liderlik ve değişimin temsilcisi olurlar." diye konuştu.

Çalışmalar kapsamında kadın çiftçilere, bitki besleme, genel yetiştiricilik, tarım sigortaları, tarımsal destekler gibi konularda eğitimler verildiğini ifade eden Gökçel, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu'na yapılan geziyle kadın çiftçilerin öğrendiklerini uygulama imkanı bulduğunu kaydetti.

Toroslar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlhan Kartal ise "Kadın çiftçilerimize yönelik yapılan uygulamalı eğitim çalışmasının kendilerini son derece mutlu ettiğini söyledi.
Kartal, Ziraat Odası ile birlikte eğitimlerin devamını önümüzdeki günlerde de getireceklerini kaydetti.
Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürü Dr. Davut Keleş de kadın çiftçilerin eğitimine yönelik yapılmış olan çalışmayı takdirle karşıladığını söyledi.

Keleş istasyonlarının çiftçilere özellikle kadın çiftçilerin bilgilendirilmesi konusunda her zaman öncü olacağını dile getirdi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER